Lembar Kerja Manajemén Pendapatan-Hasil - Tip

0 0

Panungtungan diropéa tara Raymond Pentier
.

Akunting Kulawarga

Naha lambaran ieu?

Akuntansi sareng software manajemén seueur pisan.

Désainerna henteu sering mikiran jalma-jalma anu ngan ukur hoyong ngalacak status rekening kulawargi ku pendapatan sareng biaya, tanpa kudu nungkulan patarosan PPN, susut nilai barang, pamayaran injeuman atanapi pangawasan pasar saham.

Refleksi persiapan

Jalma anu énggal ka Excel henteu yakin naon anu bakal mimitian ku, atanapi naon anu bakal diarepkeun dina hamparan lebetna données, kéngingkeun soldes saatos unggal tulisan sareng totalna bulanan, ngadamel singgetan ku jinis pengeluaran sareng hasil, sareng kamungkinan ngagambarkeun sadayana ieu ku a grafis basajan.

Ieu naon anu bakal urang coba pikeun ngahontal babarengan.

*

Anjeun kedah mimiti terang naon anu anjeun hoyong inpormasi.

Dibutuhan kolom anu diperyogikeun kaping tina operasi, nya designation, kolom pikeun kuitansi sareng anu sanés pikeun belanja.

Pikeun pisibilitas anu langkung saé, disarankeun pikeun nambihan kolom kanggo solde saatos masing nyerat. Sareng pikeun anu hoyong minimumanalitik, bakal aya kolom anu nunjukkeun ngetik resep atanapi biaya (atanapi kolom kapisah 2, hiji kanggo resep, lain kanggo biaya); contona "jinis" mobil bakal dipilih kanggo sagala rupa biaya suluh, diropéa sareng asuransi.

Antukna, upami anjeun merencanakeun nunjukkeun transaksi anjeun ngalawan pernyataan bank anjeun, kolom tally bakal dipikabutuh.

Tungtungna upami anjeun kedah ngalakukeun statistik bulanan, éta bakal bijaksana, dina kolom anu terakhir, pikeun ningali sasih prihatin.

Ati-ati henteu ngagaduhan barisan atanapi kolom anu aya dina jero dewan! 

Émbaran salambar

Garis 1 ditangtayungan, sapertos dina database wae, kanggodijudulan kolom (nami lapangan): ti A ka E, kaping, judulna, kuitansi, perbelanjaan, kasaimbangan. Dina G anu ngetik tulisan, di H kana tally Bank, di kuring sasih prihatin.

Sél F2 ngandung kasaimbangan ngamimitian, tanggal kaping pengawas kontan dimimitian.

Masing-masing garisan anu sanésna a seratan tunggal ; éta bakal resep atanapi biaya. Langkung-langkung we ngetikkeun éntri kronologis.

=> Upami urang nganggap éta mangpaat, urang tiasa nyelapkeun garis anyar saatos baris 1 pikeun nempatkeun tempatna totalna unggal kolom (langkung praktis tibatan nempatkeun jumlahna ieu dina tungtung méja, anu gerak sareng unggal Éntri).

Dipasang alat Excel

Urang peryogi pisan sababaraha fungsi sareng paréntah:

Fungsi anu dianggo

- BULAN

- SI

- SUM

- SUM.SI

Pesenan dianggo

- Validasi data (pikeun daptar lungsur)

- Filter

Rumusna

Dina E2 => + = F2 C2-D2

Dina E3 => =SI(C3-D3=0;0;E2+C3-D3) pikeun nyalin

Dina I2 => = IF (A2 = 0, 0; bulan (A2))

Dina kolom G, disarankeun pikeun nyelapkeun a ceurik sél kalayan daptar jinis resi / perbelanjaan.

Pangeksploitasi lambaran

Lebetkeun data

- Eusian F2

- Lebetkeun garis demi garis tanggal, sebutan, jumlah pendapatan / biaya

- Lebetkeun kolom H upami pernyataan bank nyebatkeun éntri ieu

- Kolom E sareng kuring diitung ku dirina,

- Tampilkeun tombol Sort / Filter dina baris kahiji [nempatkeun diri anjeun dina sél anu kosong, angkat ka Data / Sort teras klik corong « saringan"]

Anggo data

=> Pikeun gaduh éntri dumasar jinis, beroperasi saringan nganggo tombol dina G1

=> Pikeun gaduh éntri salami sabulan, beroperasi saringan nganggo tombol dina I1

=> Pikeun milarian transaksi di bank, nyaring ku H1

- - - - Upami garis jumlahna parantos diselapkeun (garis 2) urang bakal nempatkeun rumus C2

= Jumlah (C3: C999) pikeun nyalin dina D2.

Hasil analitis

Pikeun menangkeun totalna langsung ku jinis éntri, méja annex diwangun, kolom K to M, kolom J sésana lengkep kosong pikeun ngasingkeun 2 tabel.

Kami lebetkeun K na sumber anu bakal dianggo kanggo daptar turun sél di G, sareng kami tuliskeun

- dina rumus L2 = SUM.SI ($ G $ 2: $ G $ 999; K: K; $ C $ 2: $ C $ 999)

- dina rumus M2 = SUM.SI ($ G $ 2: $ G $ 999; K: K; $ D $ 2: $ D $ 999)

2 rumus ieu kedah disalin.

Grafik

Hal ieu gampang pisan pikeun nyetél akun analitik anjeun:

Pilih méja kadua (K1: M9 dina conto urang) terus selapkeun grafik (histogram atanapi bar):

kuitansi warna biru sareng biaya beureum!

Saluyukeun elemen anu béda sareng anu anjeun pikahoyong (poros, interval antara data, labél ...)

_____________________________________

Dokumén ieu judulna "lembar manajemén-penghasilan étang-étang" tina Kumaha jalanna (www.commentcamarche.net) disayogikeun dina kaayaan lisénsi kreatif Commons. Anjeun tiasa nyalin, ngarobih salinan kaca ieu, dina kaayaan anu dibenerkeun ku lisénsi, salami catetan ieu jelas jelas.

Artikel ieu mimiti mecenghul di TLC

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.