Côte d'Ivoire: Palayanan kaséhatan masih rentan

0 6

Pangwangunan rumah sakit, pendirian cakupan médis universal ... Nalika aksés kana jasa kasihatan parantos ningkat, gurun médis sareng kakurangan alat-alat ngingetan urang kedah neraskeun kabijakan investasi ageung di sektor éta.

"Dina 2010, kuring komitmen pikeun ngawangun sareng ngaréhabilitasi 5 rumah sakit sareng 100 puskesmas. Kami parantos ngawangun 10 rumah sakit umum anu anyar sareng ngaréhabilitasi 22 rumah sakit umum, 78 rumah sakit umum sareng 233 puskesmas kota sareng padesaan, "saur Alassane Ouattara ka rapat anggota parlemén di Yamoussoukro dina 5 Maret. Préstasi ieu dimungkinkeun pikeun ningkatkeun tingkat aksés kana jasa kasihatan sacara signifikan, anu naék tina 44% di 2012 janten 69% dina 2019, sareng nyayogikeun perusahaan-perusahaan anu tangtu kalayan jasa téknis canggih sareng platform.

sumber: https://www.jeuneafrique.com/mag/1033778/societe/serie-cote-divoire-cette-sante-encore-fragile-5-10/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.