Leungitna spektakuler piala Piala Afrika Asli di Mesir

0 6

Panilitian diluncurkeun ku Féderasi Sepakbola Mesir (EFA) saatos mendakan yén sababaraha piala ngaleungit ti markasna di Kairo, diantawisna cenah Piala Afrika Asli tina Bangsa-bangsa.

Mesir nampi penghargaan saatos kéngingkeun turnamén 2010 pikeun katilu kalina.

Piala ieu mimiti dilombakeun di 2002 saatos Kamerun nampi piala saencanna (piala nganggo baju baju segitiga) saatos menang pikeun katilu kalina dina 2000, dilélér saatos kameunangan Mesir di 2006 , 2008 sareng 2010.

EFA nyarios dina dinten Jumaah éta parantos muka panyilidikan kaleungitan sagala rupa piala.

"Sedengkeun féderasi Mesir dina prosés merenahkeun kantor pusatna, kalebet ngarobih jalan asup ka musium maén bal Mesir leutik, manajemén parantos kaget ku ilangna piala lami ti cadangan," saur EFA dina siaran pers.

Tilas wakil présidén EFA nyatakeun piala 2010 mangrupikeun bagian tina tempat anu leungit.

"EFA kaget mendakan piala BISA parantos leungit sareng mutuskeun muka panyilidikan," ceuk Ahmed Shobier ka halaman wéb maén bal Mesir. "Teu aya anu terang dimana piala na aya".

Saatos serangan di markas EFA di 2013, sababaraha piala - kaasup Piala Nations - dipindahkeun ka cadangan.

Nanging, pejabat lokal ngan ukur milari aranjeunna nembé, saatos kaputusan pikeun ngarénovasi lawang ÉFA supados sababaraha gelas sepakbola Mesir tiasa dipajang di ditu.

Dina 2013, EFA digempur ku penggemar ambek nalika kekerasan di Kairo, sareng penyidik ​​nyobian nangtoskeun naha éta nalika piala dicandak.

"The EFA ayeuna nuju nalungtik leungitna piala pikeun nangtoskeun naha piala-piala anu lami ieu disimpen saatos gedong diduruk ... atanapi naha éta ical nalika gedong éta kakeunaan dina kajadian ieu," tambahna FA.

Gaya lawas piala Piala AfrikaCopyright gambarGALLO GAMBAR
gambar captionVersi sateuacanna piala Piala Nations dianugerahi ka Kamerun di 2000

Aturan Konfederasi Sepak Bola Afrika (CAF) nyatakeun yén tim anu meunang piala Piala Bangsa Afrika tilu kali dina gaya anu khusus tiasa ngajaga éta.

Ghana mangrupikeun tim anu mimiti kéngingkeun piala ieu tilu kali, dina 1978, sedengkeun Kamerun teras nampi versi kadua piala Piala Negara-Negara Afrika saatos janten nagara munggaran anu meunang tilu kali.

Dina aturan CAF, tim anu meunang Piala Nations nampi réplika piala sacara permanen. Aranjeunna otorisasi pikeun ngajaga piala pikeun dua taun anu misahkeun dua turnamén sateuacan balik deui.

Piala anu ayeuna, masih ditata dina gaya anu sami sareng anu dimeunangkeun ku Mesir, aya dina panangan Algeria, anu kéngingkeun gelar Piala Nations terakhir (di Kairo) taun ka tukang.

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.