Côte d'Ivoire: Kawijakan sakola anu wajib diperjuangkeun ngahasilkeun buah.

0 3

Kawijakan pendidikan wajib anu diluncurkeun ku Alassane Ouattara di 2015 berjuang pikeun ngahasilkeun buah.

Kusabab 2015, sakola janten wajib pikeun sadaya barudak Ivorian umur 6 dugi 16 taun. Éta parantos janten prioritas pikeun Alassane Ouattara ti saprak janten présidén na. Tapi, sateuacan tiasa ngajantenkeun sakola wajib pikeun murid sakola dasar sareng menengah, masih perlu nyetél ruang kelas anu cekap sareng ngiringan guru anu cekap pikeun nampung aranjeunna.

Kalayan anggaran 700 milyar CFA franc (langkung ti 1 milyar euro) pikeun nerapkeunana, kabijakan sakola wajib ieu (PSO) ditujukeun pikeun "masihan ka sadaya budak awéwé sareng sadaya putra" ti Côte d'Ivoire "hak kana pendidikan sareng latihan kualitas". "Dina lima taun, kami parantos muka langkung seueur kelas tibatan dina dua puluh taun ka pengker", ngagarisbawalan Alassane Ouattara di 2018.

Data anu disayogikeun ku Menteri Pendidikan Nasional, Kandia Camara, Nanging, ngungkabkeun yén 30% barudak umur 6 dugi 11 taun tetep kaluar tina sistem sakola di 2017.

sumber: https://www.jeuneafrique.com/1039526/societe/serie-cote-divoire-une-education-a-refaire-8-10/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.