Zineb El Rhazoui, Mohamed Sifaoui, Zohra Bitan: naha kritik ka Islam payu - Jeune Afrique

0 58

Di Perancis, kapribadian ieu nempatan média ku nunjukkeun diri salaku whistleblowers ngalawan Islamisme. Kumaha ngajelaskeun kasuksésanna dina set?


les informan asli. Formula ngagaduhan kado pikeun narik debat. Dina 2013, Pascal Boniface, diréktur Institut Hubungan Internasional sareng Strategis (Iris), ngaluarkeun éta dina tulisan anu diterbitkeun dina Anyar Obs.

Nginjeum ti pangajian pasca kolonial, panaliti teras ngajelaskeun Imam Chalgoumi salaku conto anu sampurna di informan asli ("Agén intél pribumi"), kapribadian ieu ti hiji komunitas tapi anu dasarna leutik teuing dilabuhkeun janten juru bicara anu dipercaya.

Dina 2017, Houria Bouteldja, juru bicara PIR, Partai Pribumi Républik, torpedoed Leïla Slimani, novelis Franco-Maroko, kalayan rumus anu sami.

Nguatkeun mayoritas dominan bodas

Dina patarosan, karyana Seks sareng kabohongan, kahirupan Seks di Maroko. Panulis nunjuk kana skizofrenia nagara asalna, kaganggu antara kendali séksualitas awéwé sareng munafik tina usaha anu diakibatkeun. Anjeunna teras dituduh nguatkeun mayoritas bodas dominan dina panempoan dunya Arab anu mundur, sexis atanapi bahkan aheng.

Saprak harita, ungkapan éta parantos diterapkeun, sacara teratur, ka panel ahli média sapertos Zohra Bitan, Jean Messiha, Zineb El Rhazoui, Mohamed Sifaoui atanapi Nader Allouche.

Fad maranéhna? Islam sareng patarosan anu aya di sakitar na: balayar, lingkungan kelas padamelan, sekularisme, imigrasi, jst.

Tulisan ieu mimiti muncul dina https://www.jeuneafrique.com/1042456/societe/zineb-el-rhazoui-mohamed-sifaoui-zohra-bitan-pourquoi-la-critique-de-lislam-fait-vendre/? utm_source = ngora Afrika & utm_ Medium = fluks-rss & utm_campaign = fluks-rss-young-africa-15-05-2018

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.