Pasar Gambela sareng upcycling ngalebetkeun daur ulang lilin

0 6

Kacida populerna, produksi lilin dianggap ngabahayakeun lingkungan. Sababaraha pamaén sapertos Pasar Paris merek Gambela ku sabab kitu nuju kana upcycling, atanapi seni mulangkeun kerok kanggo nyiptakeun baju aslina.

Kasuksésan lilin henteu deui kabuktosan dina séktor pakean. Nanging, dina waktos darurat ékologis ieu, seueur lawon anu dicitak di Cina nganggo téknik anu kirang awét tibatan kaén asli Walanda. Sareng ngumbara rébuan kilométer dugi ka Château Rouge, distrik lambang pikeun penjualan lawon Afro di Paris. Tingkat tapak suku karbon, urang bakal uih deui.

Lilin anu dipaké pikeun mastikeun kesan anu leres tina pola warna lumayan ngabahayakeun lingkungan, sabab éta tungtungna ngalir kana cai. Kitu ogé pikeun pewarna, anu ti saprak industrialisasi téhnik na, biasana diwangun ku bahan kimia.

sumber: https://www.jeuneafrique.com/1041988/cultural/gambela-market-la-marque-qui-veut-depolluer-le-wax/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.