11 Séptémber: Saha Khaled Syéh Mohamed, dalang serangan kasebut?

0 3

Gagasan ngaluncurkeun maskapai ngalawan target Amérika parantos ngaregepkeun Khaled Syeikh Mohamed (KCM), insinyur Pakistan anu diajar di Amérika Serikat, ti saprak 1994.

11 Séptéri sigana moal kajantenan tanpa Khaled Cheikh Mohamed (KCM). Ieu pituin Pakistan tina Balochistan sareng digedékeun di Kuwait henteu asing pikeun adegan jihadis nalika anjeunna asup ka lingkungan Osama bin Laden: anjeunna perang di Afghanistan dugi ka 1992. Di Peshawar, anjeunna ngenalkeun dirina sorangan pikeun jaringan dana na, sahingga tiasa ngagantelkeun sababaraha panglima perang Afghanistan.

Dina taun 1994, anjeunna ngembangkeun rencana pikeun ngabajak pesawat Amérika di Pasipik, anu bakal gagal. Tapi udagan sareng modus operandi ditangtoskeun: ngaluncurkeun maskapai ngalawan target Amérika janten ideu tetep Khaled Syeikh Mohammed.

Réputasi na kusabab kitu sateuacanna nalika anjeunna sumping ka Tora Bora di 1996 kanggo nampilkeun proyék-proyékna ka Bin Laden. Kalayan aksen Kuwaitna anu kuat, KCM nunjukkeun nargétkeun sababaraha targét Amérika Serikat, kalebet Pentagon, Capitol, White House, CIA, FBI HQ sareng World Trade Center.

"Psychopath"

Abu Hafs kaget ku rencana éta sareng buru-buru ngajelaskeun lalaki éta salaku "psikopat langsung kaluar tina suaka". Ieu sanes pendapat Bin Laden: ngarayu, Saudi nunjuk sirah KCM operasi khusus Al-Qaeda.

Khaled Cheikh Mohamed saatos ditéwak di 2003.

sumber: https://www.jeuneafrique.com/1042640/politique/serie-qui-etait-khaled-cheikh-mohamed-le-cerveau-des-attentats-du-11-septembre-3-4/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.