Mauritius: Démonstran anu ambek nyatakeun salah ngatur tina tumpukan minyak

0 4

Rébuan jalma nunjukkeun deui dinten Sabtu di Mahébourg (beulah kidul-wétan) pikeun nyempad manajemén pamaréntah Mauritius ngeunaan tumpahan minyak anu ngotoran basisir Pulo Agustus.

Riungan anu warna-warni, ngibarkeun bendera sareng nyebarkeun slogan, ngaliwat ka kota Mahebourg. Éta di basisir ieu yén maskapai pengangkut Jepang Wakashio kabur dina 25 Juli, ngaleupaskeun sahenteuna 1 ton minyak bahan bakar anu ngarusak basisir - khususna kawasan anu dijagaan naungan leuweung bakau sareng spésiés anu kaancam punah - sareng najis perairan bening kristal populér kalayan wisatawan.

Démonstran nyalahkeun Perdana Menteri Pravind Jugnauth sareng pamaréntahanna kusabab gagal bertindak gancang pikeun nyegah bencana lingkungan anu paling parah dina sajarah nagara éta, anu gumantung kana perairanana pikeun kaamanan pangan sareng pariwisata dumasar kana perikanan. Pravind Jugnauth nampik nyungkeun hapunten, yakin yén anjeunna henteu ngalakukeun kasalahan.

"Kelalaian pidana"

"Anjeunna kedah angkat" nyungkeun demonstran dina dinten Sabtu dina rujukan ka Perdana Menteri, ogé nyungkeun pengunduran diri pamaréntah. "Kami di dieu pikeun nyauran pamaréntah pikeun ngepak sareng angkat. Rahayat henteu ngagaduhan kapercayaan ka pamaréntahan ieu, "nyatakeun Marie, saurang démo anu henteu hoyong nunjukkeun nami kulawarga na.

Tilelep Wakashio "ngagambarkeun teu kompeténsi pamaréntahan", saur Bruno Laurette, salah saurang panitia acara éta, nyatakeun "kelalaian kriminal anu parantos mangaruhan kana flora sareng fauna nagara urang".

Dina tanggal 29 Agustus, démo anu luar biasa gedena ngahijikeun puluhan rébu urang Maurit, anu angkat ka jalan-jalan di Port-Louis pikeun nyalahkeun manajemén pamaréntah ngeunaan tumpahan minyak. Antara 50 sareng 000 urang, numutkeun perkiraan panitia sareng pers lokal - parantos nyerang alun-alun katedral, di jantung ibukota.

sumber: https://www.jeuneafrique.com/1043778/societe/maurice-nouvelle-manifestation-contre-la-gestion-de-la-maree-noire/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.