Musik: David Walters, albeumna "Soleil Kréyol", nembé diréasi sareng saos afro

0 5

Dilahirkeun di Paris, netep di Marseille, musisi anu macét ogé mangrupikeun pangumbara jangka panjang anu hoyong pisan kawin silang. Albeumna "Soleil Kréyol", dirilis dina awal taun, nembé diréasi sareng saos afro.

“Sumpah abdi nyarios anu leres! »Negeskeun David Walters, teu jauh tina seuri. Ieu panginten carita katilu wawatesan sareng anu teu dipikaresep anu dicarioskeun kuadra. Sateuacanna, aya parobihanana ka hiji kacamatan Medellín, pusat saraf perdagangan narkoba, kanggo pendak sareng tukang perkusi Kolombia, teras silaturahimna sareng César López, panékaescopetarra, gitar diwangun ti Kalashnikov ...

Pikeun nyatana, urang hoyong ngadangukeun griot Creole (lahir ka indung Martinika sareng bapak ti Pulo Saint-Kitts-sareng-Nevis anu nyarios basa Inggris) ngawartosan naon waé anu anjeunna sumanget pisan. Tapi nalika anjeunna ngadeukeutkeun hubungan anu kahijina sareng Afrika, soantenna nyandak warna anu langkung serius pikeun ngahudangkeun "perjalanan inisiatif" anu ngarobih anjeunna janten seniman.

Perjalanan tanpa anjeunna pasti moal pernah ngaluarkeun tilu albeum solo, anu terakhir diantarana Sun Kréyol, dileupaskeun ku Sweetness Surgawi mimiti taun ieu, diakui ku masarakat sareng pers.

Buana nelepon

David aya dina duapuluhan taun nalika buana nelepon anjeunna. Dipasang di Bordeaux, anjeunna teras damel salaku produser musik sareng nembé réngsé modél pikeun grup Togolese. "Salah saurang musisi hoyong hatur ka kuring, sareng anjeunna terang yén kuring parantos lami hoyong milarian asal-usul Afrika kuring, ngartos patah tulang, pengusiran manusa anu ageung ka Karibia ... Anjeunna nyauran bapakna, di payuneun kuring, sareng anjeunna saurna: "Anjeun kedah nampi anjeunna di Lomé saolah-olah kuring datang ka bumi." Sakumaha saderhana éta.

sumber: https://www.jeuneafrique.com/mag/1033749/cultural/musique-david-walters-artiste-globe-tchatcheur/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.