11 Séptémber ditingali ti Afganistan

0 7

Pembunuhan Panglima Massoud mangrupikeun léngkah terakhir sateuacan ngalaksanakeun rencana serangan ngalawan Amérika. Tanggal 11 Séptémber, jam 17 sonten di Kandahar, Afganistan, nalika pesawat munggaran nyerang Menara Kalér.

Tanggal 30 Agustus 2001, Ramzi bin al-Shabih hudang wengi ku telepon ti Mohammed Atta, réncang sakamarna di Hamburg, anu koordinasi operasi anu bakal datang: "Babaturan kuring masihan kuring teka-teki, kuring hoyong yén anjeun ngabantosan kuring pikeun méréskeunana. "

"Dupi waktosna teka-teki, Mohammed?" Walon Shabih. Atta keukeuh, "Dua baguette, dasbor sareng kuéh kalayan baguette handapeunna. Naon éta ? "Naha anjeun ngahudangkeun kuring ngan ukur ngawartosan éta?" "

Jelas, Shabih pura-pura teu peduli kana garis anu dicangking. Tapi anjeunna ayeuna terang tanggal operasi: "11-9", 11 Séptémber.

Operasi "Salasa Rahayu"

Ti dinya, nami kode kanggo operasi nyaéta "Rebo Salasa". Tanggal 9 Séptémber 2001, dua wartawan Belgian anu asalna ti Maroko, damel pikeun saluran Arab News International (ANI-TV) nampilkeun diri ka benteng Shah Ahmad Massoud, pamimpin Aliansi Kalér sareng musuh utama Taliban, di Khodja Bahauddin , caket wates Tajik. Aranjeunna keukeuh pendak sareng Singa Panshir, aranjeunna parantos jauh pikeun éta.

Saatos sababaraha menit negosiasi, aranjeunna diwanohkeun ka pamimpin Tajik. Patarosan anu munggaran: "Komandan, naon anu bakal anjeun laksanakeun sareng Osama bin Laden nalika anjeun parantos ngilikan deui sadaya Afganistan?" "

Tulisan ieu mimiti muncul dina: https://www.jeuneafrique.com/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.