Mali: Piagam transisi ditolak ku M5-RFP

0 3

Gerakan anu mingpin protés di jalan ngalawan tilas Présidén Malian Ibrahim Boubacar Keïta, digulingkeun ku putch, nolak piagam anu disahkeun ku junti anu nyayogikeun transisi 18 bulan.

Koalisi lawan, pamimpin agama sareng anggota masarakat sipil anu mingpin mobilisasi ngalawan Ibrahim Boubacar Keïta (IBK), digulingkeun tanggal 18 Agustus, nolak "piagam transisi" anu diadopsi dinten Sabtu ku para ahli anu ditunjuk ku junti.

Dina siaran pers dikirim ka pers dinten Minggu, Mouvement du 5 Juin - Rassemblement des force patriotiques (M5-RFP) negeskeun "kahoyongan ngarebut sareng ngarebut kakuatan pikeun kapentingan CNSP" (Déwan Nasional pikeun Kasalametan Rahayat, didirikeun ku tukang nempatkeun).

M5-RFP negeskeun yén "dokumén akhir anu dibaca salami upacara nutup" tilu dinten konsultasi nasional ngeunaan transisi di Bamako henteu saluyu sareng hasil musyawarah. Anjeunna nyatakeun kurangna pangakuan kana peranna sareng "martir dina perjuangan masarakat Malia pikeun parobihan", ogé tina "pilihan mayoritas transisi anu dipimpin ku tokoh sipil".

"Praktik anti-demokratis"

"M5-RFP nyatakeun intimidasi, prakték anti-démokratis sareng henteu adil pantes pikeun jaman anu sanés" sareng "menonjol tina dokumén anu dihasilkeun anu henteu ngagambarkeun pandangan sareng kaputusan masarakat Malia".

"Piagam transisi" diadopsi dinten Saptu dina akhir diskusi ieu ngahijikeun inohong politik sareng masarakat sipil - kalebet wawakil M5-RFP - ogé militér henteu langsung diterbitkeun. Tapi dokumén anu dibahas dina dinten Sabtu nyayogikeun transisi 18 bulan, dipimpin ku présidén anu ditunjuk ku panitia anu diadegkeun ku junti, numutkeun koresponden AFP.

Ultimatum tina ECOWAS

Numutkeun ka pamilon, dokumén anu diadopsi henteu netepkeun kana patarosan penting naha présidén ieu tiasa janten prajurit ogé warga sipil. Nanging, sababaraha mitra internasional Mali, dimimitian ku ECOWAS, nyauran pikeun mulang ka kakuatan warga sipil dina maksimal sataun, dina akhir transisi anu dipimpin ku warga sipil.

"Kami naroskeun sareng ngarep-ngarep pamahaman, pangrojong sareng pangiringan komunitas internasional dina panerapan anu piagam sareng leres tina piagam sareng peta jalan transisi", nyatakeun Sabtu kapala junta, Kolonél Assimi Goïta, dina tungtung padamelan.

ECOWAS, anu ngalaksanakeun embargo perdagangan sareng aliran kauangan Mali, masihan junti dugi ka Salasa pikeun nunjuk présidén sareng perdana menteri.

sumber: https://www.jeuneafrique.com/1044048/politique/mali-le-mouvement-du-5-juin-rejette-le-plan-de-transition-de-la-junte/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.