Basisir Gading: Guillaume Soro nanem modalkeun calon nalika henteuna na

0 12

Generasi sareng Solidaritas Peuseur (GPS), pihak Guillaume Soro, nginpokeun anjeunna dinten Minggu salaku calon présidén dina 31 Oktober payuneun sababaraha ratus aktivis di hotél di Abidjan.

Anggota GPS parantos nyerahkeun pencalonanana dina 31 Agustus ka Komisi Pamilihan Bebas (CEI) di Abidjan, sedengkeun Guillaume Soro ngumumkeun kahoyongna janten calon présidén sababaraha bulan kapengker ti Perancis, dimana anjeunna parantos cicing. Januari

Pangiriman aplikasi kana IEC

"Présidén Soro Kigbafori Guillaume, présidén kuring, pencalonan anjeun dibawa ku sakumna jalma siap perang di sisi anjeun, sanaos kasusahan sengit anu ditanggung ku anjeun ku pihak anu kawasa," saur Minata Koné Zié, salah sahiji juru bicara ti partéy, anu parantos ngalebetkeun pencalonan Soro ka CEI.

"Calon kami cocog pikeun pamilihan umum presiden salajengna sareng anjeunna bakal menang. Hayu urang ngahijikeun tanaga sareng tindakan urang pikeun maksa alternatip demokratis di nagara demokratis sareng makmur sareng Présidén Soro ", pokna.

Ngantosan pendapat ti Sages

Guillaume Soro, tilas présidén Majelis Nasional sareng mantan sekutu Alassane Ouattara, dihukum di Côte d'Ivoire dina April 2020 dugi ka dua puluh taun panjara kusabab "nyumputkeun penggelapan dana publik".

Dina pendapat seueur pengamat, Nanging, aya sakedik kasempetan yén Déwan Konstitusi bakal ngesahkeun pencalonanana nalika pengadilan ngaluarkeun anjeunna tina daptar pamilihan kusabab alesan ieu. The Wise Men, anu ngagaduhan lima belas dinten kanggo nyebarkeun daptar aplikasi anu disahkeun, kedah masihan tanggapanana dugi ka 15 Séptémber tengah wengi.

Tulisan ieu mimiti muncul dina https://www.jeuneafrique.com/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.