xnxx: Bintang porno Nigerian Ditéwak "Kanggo Poto" di Osun Osogbo Suci Ground

0 504

xnxx: Bintang porno Nigerian Ditéwak "Kanggo Poto" di Osun Osogbo Suci Ground

Tukang pilem parantos ditahan kusabab dituduh ngarékam pilem porno di leuweung suci Osun Osogbo di beulah kulon Nigeria, saur pulisi.
Leuweung Suci, tempat cicing Osun, déwi kasuburan Yoruba, mangrupikeun situs Warisan Dunya anu ditunjuk PBB.
Pulisi nyarios yén lalaki éta, Tobiloba Jolaosho, anu kawéntar dikenal salaku King Tblak HOC, ditéwak kusabab dituduh ngarékam "pilem séks" di leuweung.
Boh anjeunna atanapi pengacara na ogé henteu masihan koméntar.
Osun Osogbo perenahna di luar Kota Osogbo, ibukota Nagara Osun.

Mr. Jolaosho mangrupikeun produser pilem porno anu populér, suksés pisan, sareng klip tina pidéo éta, anu dituduhkeun nunjukkeun anjeunna nganggo jubah bodas penganut déwa Osun, dipasang dina halaman wéb na akun média sosial.

"Parantos ngalanggar perdamaian umum"

Teu dipikaterang iraha rékamanana damel atanapi kumaha cara lebet ka leuweung, anu tiasa diaksés kalayan gampang tina seueur rute.
Juru bicara pulisi Opalola Yemisi ngawartoskeun BBC Yoruba yén produser pilem na bakal muncul di pengadilan saatos panilitian kusabab kalakuan na "bisa ngalanggar perdamaian."
Raja-raja ti kota-kota tatangga sanésna sumping ngagungkeun Ataoja of Osogbo dina festivalCOPYRIGHT of IMAGEADEDAYO OKEDARE / BBC
dongengRébuan jalma ngiringan festival Osun-Osogbo taunan pikeun ngarayakeun sareng ngorbankeun korban ka déwi walungan Osun
A pengikut dewa, Yemi Elebuibon, saur Mr. Jolaosho nyahreupan pepelakan, anu mangrupikeun tanah suci dimana penganut ti Nigeria sareng tempat sanésna nawiskeun doa sareng pangorbanan ka déwi Osun.
"Penganut tradisional anu ngurus kebon bakal mutuskeun hukuman anu bakal ditimpa ka anjeunna, saatos pulisi parantos réngsé nalungtik," ceuk Elebuibon ka BBC Busayo James-Olufade.
Ngadeklarasikeun Situs Warisan Dunya di 2003, organisasi budaya PBB, Unesco, ngajelaskeun alas suci Osun Osogbo salaku "salah sahiji sésa-sésa terakhir tina leuweung primér luhur kidul Nigeria" sareng "salaku bumi déwi kasuburan Osun, salah sahiji panteon dewa Yoruba.
Déwi Osun, numutkeun mitologi Yoruba, mangrupikeun salah sahiji seueur istri Sango, dewa kuat carita rakyat Yoruba.

Kawéntar di panjuru dunya

Unggal taun, rébuan jalma ngiringan kana Osun Osogbo Festival, hajatan tradisional anu cenah umurna 600 taun.
Festival dua minggu dianggap acara agama tradisional taunan pangageungna pikeun urang Yoruba sareng narik rébuan pemuja sareng pemirsa ti Nigeria sareng sakumna dunya.
Penganut percaya yén Sacred Grove of the Grove mangrupikeun salah sahiji tempat terakhir dimana roh, atanapi "Orishas," ngungkabkeun dirina pikeun ngaberkahan aranjeunna.
Festival ieu ditandaan ku pintonan poéan jalma jogét, nyanyi, maénkeun kendang sareng nunjukkeun kostum anu rumit pikeun nyenangkeun dewi Osun.
Tulisan ieu muncul heula: https: //www.bbc.com/news/world-africa-54152233

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.