Di Amérika Serikat, LSM nyatakeun panyabutan rahsia dina rahim di kubu pendatang

0 13

Lima LSM Amérika parantos nyungkeun keluhan anu nyatakeun histerektomi di pusat tahanan dimana awéwé pendatang ditahan. Operasi ieu bakal dilakukeun anu teu dikersakeun ku aranjeunna.

Éta perawat ti pendirian anu badé disada waspada. Di pusat tahanan swasta di Georgia (Amérika Serikat), awéwé ditahan atas nami Imigrasi sareng Penegak Pabeayaan AS (ICE), pulisi pabean sareng agénsi kontrol perbatasan Departemen Kaamanan Dalam Negeri. - Serikat, bakal janten korban hysterectomies (total atanapi sabagian ngaleupaskeun rahim).

"Perawat anu wanian […] nyarioskeun ngeunaan nyiksa, rasisme sareng résiko # COVID19 kanggo tahanan sareng penjaga", netepkeun tweet Project South, salah sahiji tina lima LSM anu nyungkeun keluhan ka pamaréntah.

"Ékspérimén dina awak urang"

Perawat nyarios yén awéwé-awéwé henteu sadar kana operasi ieu. "Sababaraha tahanan nyarios ka kuring yén aranjeunna nganjang ka dokter sareng parantos ngalaman histerektomi tanpa diwartosan" sateuacanna, saurna.

Anjeunna nambihan yén dokter "Dilaksanakeun histerektomi dina sakur dulur."

Salah sahiji tahanan anu diwawancara ku lima LSM bahkan nyarios "Camp konsentrasi ékspérimén".

"Nalika kuring pendak sareng sadayana awéwé ieu anu dioperasi ieu, panginten éta katingalina sapertos kamp konsentrasi eksperimen. Seolah-olah aranjeunna ngalakukeun percobaan dina awak urang ", manehna nyarios ka Project South.

Campur a résiko

Prakték hysterectomies nyaéta prakték bahaya. "Ieu mangrupikeun kalakuan penting anu kedah diperhatoskeun, sabab aya sababaraha jinis hysterectomy, anu salian ti ngajadikeun steril, tiasa atanapi henteu ngakibatkeun ménopause", ngajelaskeun Dr Brigitte Letombe, dokter kandungan sareng dokter kandungan di situs journaldesfemmes.fr .

Lima LSM (Project South, Georgia Detention Watch, Georgia Latino Alliance for Human Rights, sareng South Georgia Immigrant Support Network) parantos ngajukeun keluhan ka pamaréntah (PDF) atas nami imigran anu ditahan sareng perawat inisiator waspada.

sumber: https://www.ouest-france.fr/monde/etats-unis/aux-etats-unis-des-ong-denoncent-des-ablations-de-l-uterus-dans-des-camps-de- pendatang-6973931

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.