Greenpeace nyandak Spanyol ka pengadilan

0 2

Greenpeace nyandak Spanyol ka pengadilan

Greenpeace sareng dua LSM sanésna dina dinten Salasa ngumumkeun tindakan hukum ngalawan pamaréntah Spanyol, anu aranjeunna nuduh henteu ngalakukeun cukup pikeun merangan pemanasan global.

Tindakan ieu nuturkeun tindakan anu sami di nagara-nagara Éropa anu sanés, kalebet Perancis, Jérman sareng Walanda. Pamaréntah Walanda kaleungitan di 2018 gugatan bersejarah ngeunaan pangirangan émisi gas rumah kaca.

Gugatan hukum, anu dijelaskeun ku tilu LSM salaku anu pangpayunna di Spanyol, parantos dibawa ka Mahkamah Agung. Greenpeace sareng dua co-plaintiff na, Ecologists in Action sareng Oxfam, naros ka pengadilan maréntahkeun pamaréntah Spanyol pikeun"Ningkatkeun ambisi iklimna" dina raraga ngahargaan komitmen internasionalna, numutkeun kana siaran pers na.

"Ngan aya hiji cara pikeun nyegah parobihan iklim anu parah: sacara drastis sareng gancang ngirangan émisi CO2 sareng nyepetkeun transisi ékologis", saur présidén cabang Spanyol Greenpeace, Mario Rodriguez, ngadugikeun siaran pers ieu.

Katiluna LSM yakin yén Spanyol henteu ngalakukeun cukup pikeun ngahargaan pasatujuan iklim Paris, anu tujuanna pikeun ngandung naékna suhu global "Nya di handap" dua darajat Celsius dibandingkeun sareng tingkat jaman pra-industri.

Perdana Menteri Sosialis Spanyol Pedro Sanchez parantos nampilkeun perjuangan ngalawan perubahan iklim salaku prioritas ti saprak diresmikeunana Juni Juni.

Pamaréntahna ngagaduhan tujuan pikeun 70% listrik nagara éta asalna tina énergi anu tiasa dibangkitkeun dina 2030 sareng 100% dina 2050. Angka ieu saluyu sareng tujuan Uni Éropa, tapi gerakan lingkungan yakin yén kamajuan teuing laun.

Tulisan ieu muncul heula: https://onvoitout.com

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.