Tarif ngahukum anu ditumpukeun ka Cina ku Trump dikutuk ku WTO

0 7

Tarif ngahukum anu ditumpukeun ka Cina ku Trump dikutuk ku WTO

Pajak bea cukai ngahukum ka Cina ku pamaréntahan Trump ngalanggar aturan perdagangan internasional, WTO mutuskeun dinten Salasa.

Dina laporan, kelompok ahli Organisasi Perdagangan Dunya ditugaskeun pikeun mutuskeun hal ieu dina pamundut Beijing, nyimpulkeun "Ukuran anu diperyogikeun henteu cocog" kalayan sagala rupa tulisan tina GATT (karuhun WTO), sareng "Nyarankeun Amérika Serikat nyandak tindakanana pikeun saluyu sareng kawajiban na".

Bukti anu henteu cekap

Kasus ieu, dibawa ku Beijing ka WTO di 2018, perkawis tranche mimiti bea cukai anu ditumpukeun ku Amérika Serikat kana sakitar 250 milyar dolar barang-barang Cina. Tarif punitive ieu nandaan mimiti perang dagang antara dua raksasa ékonomi sareng mangrupikeun ciri khas tina kapersidenan Trump. Washington sareng Beijing teras nyerang perjanjian perdagangan anu langkung ageung.

Dina laporan na, panel salajengna nekenkeun éta "Amérika Serikat gagal nyayogikeun buktina atanapi panjelasan anu cekap pikeun ngadukung panegasanana yén tindakan-tindakan éta diperyogikeun pikeun ngajaga 'standar anu hadé sareng jahat' anu diandelkeun sareng anu dianggap aya hubunganana sareng moral masarakat di Amérika Serikat ”.

Dua pihak ayeuna tiasa ngadaptarkeun WTO, tapi badan banding lembaga anu berbasis di Jenéwa, anu nunjuk hakimna dihalang ku Washington, henteu acan operasional ti 11 Désémber kusabab kurangna hakim di jumlah anu cekap.

Tulisan ieu muncul heula: https://onvoitout.com

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.