Milyarder tetep janji bakal 'mati putus', masihan sadayana artos $ 8 milyar - BGR

0 0

  • Charles "Chuck" Feeney, multi-miliarder anu parantos cicing di handapeun radar bari masihan sakedik ageung tina harta karunna pikeun tujuan amal, ahirna parantos masihan sadayana.
  • Feeney nyumbangkeun langkung ti $ 8 milyar salami hirupna sareng ayeuna cicing di apartemen di San Fransisco.
  • Anjeunna dipercaya ku seueur hal, kalebet ngarevitalisasi sistem Podomoro Vietnam sareng ngabantosan perdamaian ka Irlandia Kalér.

Upami anjeun henteu kantos nguping ngeunaan Charles "Chuck" Feeney, henteu kunanaon. Anjeunna henteu nguntungkeun ku pos anu mega-corp sapertos Google atanapi Microsoft, tapi anjeunna masih tiasa ngempelkeun harta anu luar biasa salami hirupna. Feeny mangrupikeun salah saurang pendiri ranté ritel anu disebut Duty Free Shoppers anu khusus kana barang méwah, sareng anjeunna sacara bertahap masihan artos hirupna salami sababaraha dasawarsa ka tukang.

Ayeuna, dina yuswa 89 taun, anjeunna tungtungna nyumponan jangji anu anjeunna "mati putus", Feeny parantos ngaleupaskeun sésana tina langkung artos $ 8 milyar na ngalangkungan Atlantik Philanthropies, yayasan anu didirikeun yén nyéépkeun artos kana sababaraha rupa sabab, kalebet paguron luhur jeung badan amal. As Forbes laporan, anjeunna parantos méh sadayana masihan ku hidep.

Beda sareng seueur jalma anu beunghar pisan anu tiasa ngabeungharankeun rejeki atanapi usaha panjang pikeun mastikeun yén nalika ngalakukeun sumbangan, sadayana terang perkawis éta, Feeny resep pendekatan "masihan nalika hirup". Anjeunna parantos mangpuluh-puluh taun masihan miliaran jauh sareng ningali buah tina karyana muter-muter, anu pastina sigana pendekatan anu langkung saé tibatan ngagantung dina sadayana dugi ka maot teras ngantepkeun yayasan pikeun bicker dimana artos tungtungna bakal tungtungna.

Ngan saminggu ieu, anjeunna sacara resmi nutup Atlantik Philanthropies, saatos nyerah rejeki dina sapinuhna. Feeny, anu tiasa cicing di agam anu lega kalayan asistén pribadi, koki swasta, sareng sagala rupa hal anu ngagurilap, tibatan cicing di apartemen saderhana di San Fransisco.

"Chuck Feeney mangrupikeun panaratas anu leres," saur Laurene Powell Jobs Forbes. "Nyéépkeun sumberdaya na salami hirupna parantos ngainspirasi generasi dermawan, kaasup kuring. Sareng dédikasina pikeun masihan anonim - sareng fokus dina ngungkulan masalah sadidinten - ngagambarkeun kakuatan karakterna sareng nurani sosial. Urang sadayana nuturkeun tapak na. "

Jumlah panyabab anu disumbangkeun Feeny salami hirupna lumayan jauh teuing jujur ​​bahkan mimiti daptar di dieu, tapi aya sababaraha sabab anu penting. Anjeunna dikredit ku dana usaha perdamaian di Irlandia Kalér, ngirim sumbangan ageung ka Vietnam anu dianggo pikeun nyayogikeun sistem kasehatan masarakat pikeun standar modéren, sareng masihan ratusan jutaan (dina sababaraha kasus samilyar) ka paguron luhur kalebet Cornell. Ratusan jutaan dolar anu ditampi Cornell dianggo ngarevitalisasi Pulo Roosevelt di New York City sareng nyiptakeun Kampus Tech Cornell NYC di Pulo Jawa.

Mike Wehner parantos ngalaporkeun dina téknologi sareng video game pikeun dasawarsa anu kapengker, ngalipetkeun warta sareng tren di VR, wearables, smartphone, sareng téknologi hareup.

Paling anyar, Mike ngajantenkeun salaku Tech Editor di The Daily Dot, sareng parantos diulas di USA Today, Time.com, sareng seueur toko wéb sareng citak sanésna. Asih na
ngalaporkeun nyaéta kadua ngan ukur kecanduan kaulinan na.

Tulisan ieu mimiti muncul (dina basa Inggris) dina https://bgr.com/2020/09/18/chuck-feeney-donations-philanthropy/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.