Bélgia: Caah: dua mayit teu aya kahirupan dipendakan, korban naék dugi 11 urang maot

0 60

Banjir: dua mayit anu teu aya nyawa dipendakan, korban naék janten 11 urang maot

Banjir: dua mayit anu teu aya nyawa dipendakan, korban naék janten 11 urang maot

Pierre-Yves Thienpont

Lanjeunna propinsi Liège tetep kapangaruhan pisan ku banjir sareng hujan gedé pisan anu nyerang daérah éta. Kemis malem, patugas pemadam kebakaran tina sababaraha zona darurat masih disauran sareng dina sasak. Mayit dua jalma anu teu aya nyawa ogé aya di Chaudfontaine.

Kota Chaudfontaine mangrupikeun salah sahiji daerah anu paling kapangaruhan ku banjir ieu. Raja Philippe sareng Ratu Mathilde angkat ka dinya sareng tiasa ngabahas para sukarelawan ogé warga nagara. Sore, mayit anu teu aya nyawa dipendakan di tingkat kuadrilateral La Rochette, sakumaha nunjukkeun Sudpresse, sedengkeun korban anu kadua aya dina rue Emile Vandervelde, nyatakeun walikota Daniel Bacquelaine.

Di Trooz, walikota Fabien Beltran sanggup ngandelkeun datangna petugas pemadam kebakaran anu dikirim ku Direktorat Jenderal Kaamanan Sipil Perancis: "Évakuasi ayeuna tiasa dilaksanakeun sacara langkung lami kusabab resesi. Jalma-jalma dialihkeun ka sababaraha pusat anu tiasa diaksés sareng kuring hoyong nekenkeun solidaritas kotamadya tatangga sareng warga. Saperti imah anu runtuh, rekonstruksi bahan sareng pribadi bakal kajantenan dina minggu sareng bulan ka payun. ”

Di sisi kota Aywaille, dimana awak anu henteu hirupna aya lima puluh hiji hal dipendakan tadi, walikota Thierry Carpentier ngalaporkeun yén beberesih jalan persimpangan tangtu dibayangkeun: "Sababaraha tempat kemah dikosongkeun sareng korban tiasa diangkut ka salah sahiji tina tilu pusat anu dipasang. Évakuasi diteruskeun sareng urang tiasa ngamimitian ngabersihan di sababaraha tempat. ”

Di Herstal, sababaraha warga kedah ninggalkeun bumina saatos paréntah pulisi Gubernur ff évakuasi ogé maréntahkeun kabupatén Visé sareng Oupeye.

Di zona Hemeco, petugas pemadam kebakaran parantos ngitung langkung ti 400 intervensi saprak Rebo di lokalitas Huy, Anthisnes, Amay, Hamoir, Comblain-au-Pont atanapi bahkan Ferrières. Lalaki-seuneu éta ngahalangan khususna pikeun nyalametkeun septuagenarian caket Wanze. Anu terakhir, anu dibawa ku arus Mehaigne, henteu tiasa disalametkeun.

Di Hesbaye, intervensi anu penting diperhatoskeun di sisi Hannut, Braives, Burdinne atanapi Donceel. Patugas pemadam kebakaran capé diitung dina konsentrasi dina campur darurat nalika wengi kanggo tiasa neraskeun sesa operasi dina Jumaah énjing.

Anggota déwan kotamadya CDH di Liège, Benjamin Bodson, ogé nyarios yén konvoi 103 pemadam kebakaran sareng 26 parahu ti Austria diarepkeun di propinsi éta.

Société de Logements du Plateau parantos nyatakeun solidaritasna sareng korban banjir dramatis anu ayeuna dialam nagara urang sareng khususna Propinsi Liège. Présidén Patrice Lempereur sareng Diréktur Ngatur ngumumkeun: "Salaku masalah anu mendesak, kami bakal nyayogikeun perumahan pikeun korban bencana dinten Jumaah ieu, kolaborasi sareng Liège-Métropole sareng khususna sareng kotamadya Ans sareng Awans".


Tulisan ieu mimiti muncul dina http://www.lesoir.be/384280/article/2021-07-15/inondations-deux-corps-sans-vie-retrouves-le-bilan-passe-11-morts

Ninggalkeun comment hiji