Covid-19: Mozambik sareng Tunisia dina daptar beureum Perancis

0 50

Coronavirus: Tunisia sareng Mozambik dina daptar beureum Perancis

Coronavirus: Tunisia sareng Mozambik dina daptar beureum Perancis

Pikeun ngawatesan panyebaran koval-19 di daérahna, Perancis parantos netepkeun daptar beureum nagara-nagara anu dilarang angkat kecuali alesan anu kuat. Dinten Senén, sajumlah tujuh nagara Afrika ayeuna kalebetkeun.

Pamaréntah Perancis parantos ngahijikeun dua nagara Afrika anyar kana anu disebut "beureum" daptar nagara-nagara dimana coronavirus beredar. Pengumuman éta dilakukeun ku Istana Elysee dina Senén 12 Juli.

Maka, Tunisia sareng Mozambik gabung sareng daptar nagara Perancis dimana kovid-19 aktip beredar, sareng Indonésia sareng Kuba. Aranjeunna bakal ngiringan lima nagara Afrika sanés anu parantos aya dina daptar ieu, nyaéta: Afrika Kidul, Namibia, DRC, Seychelles sareng Zambia.

Pengumuman ieu sumping nalika varian délta terus ngagancangkeun tingkat kontaminasi di sababaraha nagara di dunya, sareng khususna di buana Afrika. Numutkeun laporan pangénggalna ti Pusat Afrika pikeun Kontrol sareng Pencegahan Panyakit (Africa CDC), 5,9 juta jalma parantos katépaan di buana pikeun total maotna 152.

Di Tunisia, karusakan tina varian anyar nyababkeun perhatian diantara aparat publik kusabab pangaruhna kana sistem kasihatan. Salasa 6 Juli, nagara nyatet 9823 kasus, kalebet 134 maotna dina hiji dinten, catetan saprak Maret 2020. Nyanghareupan kaayaan ieu, juru bicara Kementerian Kaséhatan Tunisia teras nyatakeun yén " kaayaan ayeuna musibah ” sareng éta "Sistem kasihatan hanjakalna runtuh ".

Pikeun ngabantosan otoritas Tunisia pikeun nyanghareupan krisis ieu, Paris ngumumkeun penyebaran " dukungan kaséhatan ".

Émut yén pendaptaran hiji nagara dina daptar beureum Perancis nunjukkeun yén pikeun dugi ka ditu dimana waé, anu ngumbara kedah menerkeun alesan anu narik ati.

Ninggalkeun comment hiji