Cyrille BELAMY, Managing Director ADVANS Kamerun - CEO CAMEROON

0 41

Di Kamerun, microfinance sanés ngan ukur mangrupikeun cara ngempelkeun kauangan pikeun jalma anu kirang nasib. Sumawona, éta mangrupikeun tuas nyata anu nyumbang kana kamekaran ékonomi nasional. Ku ngadasar dirina kana tradisi lokal tabungan patani, diajar tina kasalahanna sareng ngagambar inspirasi tina kasuksésan éksternal sektor, ayeuna nempatan tempat anu kasohor dina bentang finansial. Sumawona, numutkeun statistik ti Bank of Central Africa States (BEAC), éta nyalira ngahasilkeun CFAF 2017 milyar dina 445. Kalayan kecap séjén, para pamaén di séktor ieu leres-leres komitmen pikeun ngajantenkeun kapala ékonomi nagara. Diantarana, Cyrille BELAMY, Managing Director of ADVANS Kamerun, lembaga keuangan mikro kategori kadua. Hatur nuhun kana karirna anu euyeub sareng pangalaman hébat na, manajer anu hadé ieu badé ngantepkeun tanda anu teu tiasa dihapus dina sektor perbankan Kamerun. 

Sapertos jalma anu yakin yén anjeunna, studi utama dina ékonomi, kauangan sareng manajemén ngajantenkeun anjeunna ahli anu teu dibantah dina dunya perbankan ayeuna. Upami pelestarian lingkungan, pemberdayaan ekonomi, bantuan kamanusaan atanapi bahkan politik, seni sareng budaya mangrupikeun sabab-sabab anu penting pikeun anjeunna, kedahna disebatkeun yén latihan ngagaduhan tempat anu penting dina pamikiranana boh karir karirna komprehensif sareng rupa-rupa. .

Dina pandangan heula, anjeunna ngayakeun Magistère Insinyur Ékonom (ékonomi, élmu politik sareng ékonometrik) anu diala di Universitas Aix Marseille II. Ditambahkeun kana ieu, sababaraha palatihan sanés anu ngamungkinkeun anjeunna ngajantenkeun latar tukangna. Diantara ieu, DEA dina kauangan internasional, kauangan sareng ékonomi politik (diala di CEDERS Research Center, University of Aix Marseille II) sareng gelar diploma pamasaran stratégis diangken di Institut Supérieur du Marketing Paris. Salaku tambahan, salaku bagian tina kursus eksekutif senior Crédit Agricole, anjeunna bakal langkung ningkatkeun kamampuanana ku latihan di manajemén bancassurance umum. Kaparigelan khusus anu bakal ngamungkinkeun anjeunna nempatan sababaraha jabatan luhur salami pangalaman propésional anu éksténsif.

         Nyarios tepat pangalaman propésionalna, anjeunna mimiti salaku konsultan stratégi sareng organisasi (dina perusahaan Orgaconseil) sateuacan nyéépkeun fungsi penting dina bank Perancis Crédit Agricole. Salila langkung ti sabelas taun, anjeunna dina gilirannana tanggung jawab pikeun organisasi, Diréktur Pemasaran sareng Komunikasi pikeun sadaya pasar, teras Diréktur Komérsial pikeun Eure et Loir, anu ngurus sakitar lima puluh agénsi. Mangrupikeun waktosna di lembaga kauangan ieu anu ngamungkinkeun anjeunna kéngingkeun pangalaman anu diperyogikeun sareng alat manajemén anu leres pikeun miluan Banque des Antilles Françaises salaku Wakil Diréktur Ngatur, ti Séptémber 2006 dugi ka Maret 2010. 

         Ditetepkeun, lalaki anu dinamis sareng raos pikeun kerja keras, anjeunna bakal neraskeun karirna sareng calo ahli dina pinjaman perumahan, panebusan kiridit sareng asuransi (MeilleurTaux.com) kalayan nyayogikeun dua taun, Departemen Marketing, Komérsial sareng Strategi. Teras, anjeunna bakal janten Diréktur Pasar Individu, Pamasaran sareng Komunikasi, Resep Perumahan di Rhône Alpes Tabungan Bank sateuacan janten Wakil Diréktur Ngatur Ritel dina bank Perancis ageung Société Générale.

         Dina panempoan sadayana ieu, bakal henteu ngahatur nuhun henteu masihan jasa diajar pikeun pendukung anu kuat tina Olympique de Marseille ieu, utamina nalika urang terang yén sateuacan dibawa ka kapala ADVANS Kamerun, anjeunna mangrupikeun pasangan anu ngatur perusahaan CBA Conseil ( konsultasi dina stratégi sareng organisasi, inovasi, pamekaran, distribusi omnichannel, épisiénsi, organisasi, transformasi digital, lincah) di Maroko sareng tiasa ngahontal dina véna anu sami, akuisisi sareng manajemén Riads Chichi sareng Ariha di Marrakech.

                                                                         Christian OTSONG

Tulisan ieu mimiti muncul dina https://cameroonceo.com/2021/07/16/cyrille-belamy-directeur-general-advans-cameroun/

Ninggalkeun comment hiji