Campur cuka bodas sareng kayu manis sareng nyiapkeun obat nyamuk buatan sendiri - SANTE PLUS MAG

0 82

Upami anjeun hoyong resep pisan barbecue anjeun di kebon atanapi bahkan nap réstoratif anu saé kalayan henteu kaganggu ku reungit, aya tip pikeun ngusir sareng nyingsieunan reungit tanpa ngagunakeun résistansi nyamuk konvensional sareng inséktisida anu tiasa janten toksik sareng komponén kimia na.

reungit macan

Reungit macan. Sumber: bumi.kumaha waé

Pangusir reungit buatan imah tina bahan alami

Pikeun ngajagaan kulawargana sareng imahna tina serangga sareng khususna nyamuk reungit, ieu mangrupikeun panolak alam, ekonomis sareng ramah lingkungan. Dina tabel produk bintang pikeun merangan serangga anu ngabahayakeun, penting pisan cuka bodas sareng kayu manis.

Naha bahan ieu?

cuka 1 3

Cuka pikeun merangan reungit. Sumber: depositphotos

Kusabab kandungan asam asétatna, cuka bodas mangrupikeun baktéris tapi ogé disinféktan sareng degreaser. Nanging, tindakan utamina ngalawan reungit kusabab bau na teu pikaresepeun pikeun serangga ieu anu ngajauhkeun aranjeunna.

kayu manis 1

Kayu manis ngalawan reungit. Sumber: lifegate

Sedengkeun pikeun kayu manis, sajaba ti sipat baktéri na antijamur, éta ogé ngabantosan ngusir éta serangga anu ngabenci ambu na. Anjeun bakal ngartos, kombo tina dua bahan ieu sacara setan efektif pikeun ngajauhkeun serangga ieu ti bumi anjeun. Wilujeng reungit sareng salam perdamaian sareng bobo anu alus.

Pikeun nyiapkeun panolak ieu anjeun kedah:

  • 2 iteuk kayu manis
  • ½ liter cuka bodas
  • 100 ml cai
  • 10 tetes cairan cuci piring
  • 1 botol semprot

Campur sadaya bahan sareng tuang olahan kana botol semprot. Hayu campuran dicandak sapeuting atanapi panjang sateuacan nganggo. Ku kituna, anjeun bakal ngagaduhan semprot anti reungit anu anjeun tiasa nyemprotkeun di tempat sareng tempat dimana anjeun biasa netep, dina sela-sela jandéla atanapi bahkan di caket titik cai anu stagnan pikeun nyingsieunan aranjeunna langsung. Sareng sanés ngan ukur reungit anu nyiapkeun diri, serangga sanés sapertos sireum, laleur atanapi keco ogé bakal ngaleungit ti bumi anjeun. Sumawona, ku panolak alami ieu, anjeun ogé bakal ngagaduhan bau anu pikaresepeun di jero bumi anjeun, berkat aroma anu indah.

Pambuang alami anu sanés pikeun panangtayungan anu maksimal

Upami sonten anjeun janten ngimpina kusabab reungit, ieu aya sababaraha deui tips alami pikeun ngusir ieu biters anu teu dihoyongkeun.

Sereh

Seungit serai katelah nyingsieunan reungit. Éta aya dina krim, minyak atsiri atanapi bahkan lilin wangi. Upami anjeun melak di kebon anjeun atanapi di teras atanapi balkon anjeun, anjeun tiasa nyiptakeun halangan hama ieu. Trik anu épéktip pisan nyaéta nempatkeun a bal katun direndem dina sari serai dina méja sisi ranjang pikeun ngahégak reungit paling gagabah.

Basilic

Éta kirang kasohor tibatan séréh tapi tetep épéktip. Basil ngaganggu reungit sareng ieu berkat aroma na anu terakhir khususna benci. Tempatkeun pot tina pepelakan ieu dina jandéla atanapi lebetkeun kana gelas anu anjeun bakal nempatkeun di gigireun ranjang. Basil ogé épéktip pisan ngalawan kacamatan reungit. Ngan knead sababaraha daun jeung rub ngegel ku eta.

Geranium

Kusabab komposisi kembangna, enchants geranium kalayan warna na tapi ogé ngagaduhan kakhususan janten obat nyamuk anu saé. Dipelak dina pot sareng kakeunaan panonpoé, éta janten diffuser parfum anu sampurna anu reungit disamikeun di luhur sadayana. Janten tong ragu pikeun ngahias kebon anjeun atanapi teras sareng pepelakan kembangan ieu.

Lavender

Minyak atsiri lavender pisan épéktip sareng polah salaku panolak nyata reungit. Utamana kusabab éta ngabantosan nyeri tina gigitan anu disababkeun ku serangga ieu. Kami resep bau na, tapi reungit hate éta!

Kumaha carana nyegah datangna reungit?

Pikeun ngeureunkeun gigitan reungit, naluri anu munggaran anjeun bakal ngaleungitkeun sadaya titik cai anu stagnan di bumi. Ogé hindarkeun nganggo kelir anu poék anu mikat reungit sareng masang layar dina jandéla sareng panto di bumi supados anjeun tiasa muka sareng ngudar interior anjeun kalayan aman.

Tulisan ieu mimiti muncul dina https://www.santeplusmag.com/melangez-du-vinaigre-blanc-avec-de-la-cannelle-et-preparez-un-anti-moustique-maison/

Ninggalkeun comment hiji