gelar master profesional dina rékayasa agro-pastoral dina pembuatan

0 23

Gelar master profesional dina rékayasa agro-pastoral bakal dibuka di Universitas Ngaoundéré di daérah Adamaoua. Dua konvénsi anu aya hubunganana ditandatanganan tanggal 25 Juni. Ieu mangrupikeun Kementerian Pertanian sareng Pangwangunan padesaan (Minader), Menteri Peternakan, Perikanan sareng Industri Hewan (Minepia) sareng Menteri Pelatihan Kejuruan (Minefop) dina hiji sisi, sareng pendirian universitas, Minader sareng Minepia di sisi anu sanés. panangan.

Ngaliwatan konvensi ieu, éta mangrupikeun patarosan ngeunaan ngagambarkeun kontur palaksanaan Master ieu pikeun mastikeun yén éta nyumponan kabutuhan latihan di nagara éta. Tapi di luhur sadayana, tujuanna di dieu nyaéta pikeun masihan kaparigelan para nonoman pikeun ningkatkeun produksi lokal produk agro-pastoral sapertos sangu, jagong, lauk, hayam sareng daging, anu di Kamerun masih seueur gumantung kana impor.

Numutkeun ka Issa Tchiroma Bakari, Minefop, "Konvensi ieu anu kakarék ditandatanganan sareng menteri-menteri ieu mangrupikeun salah sahiji mékanisme pikeun ngirangan janten nol impor sadaya anu tiasa urang hasilkeun langsung".

Pikeun ngahontal éta, program kedah mastikeun yén éta nawiskeun pelatihan ayeuna, diluyukeun sareng kabutuhan produksi. Ieu misi Minefop, anu peranna pikeun nyatujuan eusi latihan sareng nyetél kartu sertifikasi pikeun kursus pelatihan agro-pastoral.

Master ieu ditambahkeun kana daptar program latihan, anu pang anyarna diawalan Pébruari kamari. Dipimpin ku Minepia, éta diwangun ku latihan 88 nonoman di 3500 pusat kementerian dina profési agro-pastoral sareng perikanan antara taun 2020 sareng 2021.

Vanessa Ngono Atangana

tulisan ieu mimiti muncul dina https://www.stopblablacam.com/economie-et-politique/2906-6877-universite-de-ngaoundere-un-master-professionnel-en-ingenierie-agro-pastorale-en-gestation

Ninggalkeun comment hiji