Masyarakat prediksi MIT bakal runtuh abad ieu, sareng urang ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngajantenkeunana

0 37

Panilitian MIT anu surem ti 1972 ngaramal yén masarakat bakal runtuh dina pertengahan abad 21, ngarahkeun kritik sareng ngahasilkeun perdebatan. Tétéla ulikan éta leres pikeun artos, sareng kami salaku koléktif memang aya dina jalur anu tiasa dijantenkeun skenario anu bakal datang. Kertas anyar ningali deui kajian MIT sareng mendakan yén runtuhna masarakat memang dina méja. Urang masih tiasa robih, sareng pikahareupeun henteu final. Bahkan dina skenario anu paling parah, umat manusa moal liren ayana datang 2040. Tapi dunya tiasa ngalangkungan jaman anu langkung nangtang upami prediksi éta leres.

Deal Top Poé Ieu Kumaha colokan pinter Alexa anu populér ieu dijual ngan ukur $ 4.05?! Daptar Harga:$24.99 harga:$16.19 Anjeun salamet:$ 8.80 (35%) Mésér ayeunaKode Kupon: LJFPY4K4 Sayogi ti Amazon, BGR tiasa nampi komisi Sayogi ti Amazon BGR tiasa nampi komisi

Studi runtuh masarakat MIT kontroversial

Diterbitkeun ku Club Roma, panilitian 1972 nawiskeun modél dinamika sistem anu ngaidéntifikasi "watesan pikeun kamekaran" (LtG). Faktor sapertos overexploitation bakal ngabijilkeun runtuhna, anu ceuk MIT tiasa kajantenan dina abad 21.

Panaliti MIT ningali seueur kritik dina waktos éta, Wawakil laporan. Tapi makalah anyar ti sutradara KPMG senior ayeuna nyarioskeun skénario anu dicirikeun MIT masih masuk akal.

Gaya Herrington mangrupikeun Kelestarian sareng Analisis Sistem Dinamis Diterangkeun di KPMG di Amérika Serikat. Anjeunna ningal studi MIT salaku bagian tina tés Harvard Master na. Panilitian henteu kaiket langsung kana salah sahiji firma akuntansi Big Four di dunya. Masih, panilitian diterbitkeun dina situs KPMG, tapi ogé dina édisi Nopémber 2020 taun Yale Jurnal Ékologi Industri.

Nalika tumuh teu mungkin deui

"Dibikeun prospek runtuhna anu teu pikaresepeun, kuring panasaran ningali skenario anu mana anu paling caket sareng data émpiris ayeuna," panulis ngajelaskeun dina halaman wéb KPMG. "Barina ogé, buku anu nampilkeun modél dunya ieu mangrupikeun laris dina taun 70an, sareng ayeuna, urang bakal gaduh sababaraha taun data émpiris anu bakal ngajantenkeun perbandingan janten bermakna. Tapi anu kuring reuwas, kuring henteu mendakan usaha-usaha anu anyar pikeun ieu. Janten kuring mutuskeun ngalakukeun éta nyalira. ”

Herrington ningali data tina 10 variabel konci pikeun diajar prediksi runtuh masarakat MIT. Anjeunna nganalisis populasi, tingkat kasuburan, tingkat kematian, kaluaran industri, produksi pangan, jasa, sumber daya anu henteu tiasa diperbaharui, polusi terus-terusan, karaharjaan manusa, sareng tapak ékologis. Data na ngaidéntifikasi dua kamungkinan skénario pikeun taun payun: 'BAU2' (bisnis-sakumaha-biasa) sareng 'CT' (téknologi komprehensif).

"Skénario BAU2 sareng CT nunjukkeun lirén dina kamekaran dina waktos dasawarsa atanapi langkung ti ayeuna," panilitian nyimpulkeun. "Duanana skénario sahingga nunjukkeun yén neraskeun bisnis sapertos biasa, nyaéta numutkeun pertumbuhan anu teras-terasan, teu mungkin. Komo upami dipasangkeun sareng pamekaran téknologi anu teu pernah aya tiheula sareng diadopsi, bisnis sapertos biasa anu dimodelkeun ku LtG pasti bakal nyababkeun turunna modal industri, kaluaran tatanén, sareng tingkat kesejahteraan dina abad ieu. "

Runtuh masarakat henteu tungtungna

Runtuhan masarakat sapertos hukuman mati pikeun manusa, tapi éta sanés masalahna. "Pertumbuhan ékonomi sareng industri bakal lirén, teras nolak, anu bakal nganyenyeri produksi pangan sareng standar hirup ... Dina hal waktos, skénario BAU2 nunjukkeun turunna terjal dina taun 2040," saur anjeunna motherboard.

Skénario CT masih bakal nganteurkeun kamunduran ékonomi kira-kira tanggal anu sami, tapi henteu mirip sareng runtuhna masarakat.

Aya ogé skénario anu disebut stabilized world (SW) anu bakal nyegah hasil MIT anu surem. Tapi éta anu paling henteu dipikaresep dumasar kana data empiris panganyarna.

Kamanusaan bisa nuturkeun jalur sustainable anu bakal nyegah runtuhna masarakat. Tumuwuhna ékonomi tetep bakal ningali panurunan alit di SW, tapi éta moal janten goréng sapertos bisnis-biasana.

Masalahna nyaéta masarakat kira-kira 10 taun pikeun nyandak kaputusan anu bakal ngarobah jalan. Skénario dunya anu stabil tiasa ngagentoskeun runtuhna masarakat di MIT anu diprediksi. Modél panilitian kumisan, waktos bakal nyaritakeun naha prediksi MIT urang 1972 ngeunaan runtuhna masarakat caket bakal janten kanyataan.

Deal Top Poé Ieu Kumaha colokan pinter Alexa anu populér ieu dijual ngan ukur $ 4.05?! Daptar Harga:$24.99 harga:$16.19 Anjeun salamet:$ 8.80 (35%) Mésér ayeunaKode Kupon: LJFPY4K4 Sayogi ti Amazon, BGR tiasa nampi komisi Sayogi ti Amazon BGR tiasa nampi komisi

Tulisan ieu mimiti muncul (dina basa Inggris) dina https://bgr.com/science/mit-predicts-society-would-collapse-this-century-and-were-doing-our-best-to-make-it -happen /

Ninggalkeun comment hiji