6 pangobatan ékséktor hérbal pikeun ngubaran batuk ku kahak - léngkah pikeun kaséhatan

0 24

Salah sahiji gejala anu paling matak nyusahkeun nalika urang batuk, flu, tiis, atanapi alergi nyaéta batuk anu ngandung kahak. Janten sababaraha pangobatan expectorant tiasa épéktip pisan dina ngabersihan mukus sareng meredih iritasi tikoro sareng kamacetan.

Update terakhir: 21 Juli 2021

Dina tulisan ieu kami bakal terang naon anu 6 pangobatan pangobatan panghadéna sareng kami bakal nyaritakeun kumaha cara nyandak éta cageur gancang-gancang.

6 pangobatan expectorant

1. Licorice

La licorice mangrupikeun ubar tradisional dina seueur budaya, contona di Ayurvedic India, kusabab seueur sipat penyembuhan. Diantarana menonjol na sipat ékséktor, anti radang sareng antispasmodic. Dina pengertian ieu, éta mangrupikeun ubar anu saé pikeun ngubaran batuk kalayan kahak sareng iritasi anu meredih dina saluran pernapasan.

Kumaha cara nganggona?

  • Urang tiasa ngonsumsi licorice dina bentuk infus atanapi ku pil, permén atanapi tablet.
  • Urang ogé tiasa mamah iteuk licorice, nyaéta akar tutuwuhan ieu.
  • Penting pikeun dicatet yén jalma anu boga hiperténsi kedah ngendalikeun konsumsi na kusabab éta tiasa ngajantenkeun karusuhan langkung parah.

2. Fénnel

Le adas dipikaterang pikeun sipat pencernaanna. Éta mang ubar anu saé pikeun merangan gas sareng pencernaan anu beurat, sareng pikeun ngahudangkeun napsu anjeun. Éta ogé bahan umum pikeun masak kusabab éta ngahasilkeun rasa amis anu pikaresepeun pisan. Adas manis ogé idéal pikeun ngubaran batuk ku kahak.

Kumaha cara nganggona?

  • Urang tiasa nyéépkeun adas salaku infus, ekstrak atanapi tincture.
  • Éta ogé dimungkinkeun pikeun didahar éta atah (salad, jus, smoothies) atanapi asak (sup, krim, stews). Sangkan urang tiasa nyegah sareng ngubaran batuk ku cara anu paling alami.

3. Jahé

Jahé mangrupikeun bumbu aromatik kalayan rasa lada sareng nyegerkeun kalayan seueur sipat penyembuhan anu kedah dikonsumsi sadidinten, utamina awéwé.

Akar ieu ngarangsang metabolisme, ngaleungitkeun kaleuwihan cairan sareng bantuan pencernaan. Éta ogé mangrupikeun salah sahiji pangobatan anu panghadéna, saprak nenangkeun batuk sareng ngabantosan ngaleutikeun dahak. Ieu, contona, pilihan anu saé pikeun batuk barudak.

Kumaha cara nganggona?

  • Cara anu saé pikeun mikaresep jahé nyaéta nyiapkeun dekok sareng inumna panas, diamis ku madu. Tiasa waé nganggo akar seger (diiris atanapi parut) atanapi bubuk.
  • Urang ogé tiasa mendakan jinis permén jahé anu béda-béda.
  • Anu anéhna, asakan Asia nganggo diasinkeun.

4. Kayu putih

Eucalyptus bodas nyaéta a antiseptik kuat cocog pisan pikeun merangan trubles pernapasan sapertos batuk.

Kumaha cara nganggona?

  • Urang tiasa nyandak éta salaku infusion, tincture atanapi aplikasi topical berkat minyak atsiri na. Dina kasus anu terakhir, éta kedah digabungkeun sareng minyak nabati (kalapa, zaitun, almond, jojoba, Jsb).
  • Ngukus mangrupikeun cara anu saé pikeun ngaraosan kayu putih bodas. Hususna pikeun murangkalih sabab tiasa kuat teuing pikeun aranjeunna. Kami bakal kéngingkeun pangaruh dekongestan sareng calming langsung ku nyerepkeun uap tina ramuan kayu putih.

5. Kayu manis

La kayu manis mangrupikeun rempah aheng kalayan raos anu amis tur aromatik. Di sagigireun mangrupikeun bahan idéal dina sagala jinis resep amis, seueur budaya ogé ngagunakeunana dina stews gurih pikeun ningkatkeun rasa sareng pencernaan. Dina hal ieu, urang nyarankeun kayu manis pikeun ngubaran sababaraha jinis batuk: avec phlegm, garing atanapi kronis.

Kumaha cara nganggona?

  • Urang tiasa ngonsumsi kayu manis salaku infus panas.
  • Kami ogé tiasa ngagabungkeun sareng pepelakan pangobatan anu sanés sareng amiskeun sareng madu atanapi stevia, sanaos raos na parantos amis.
  • Upami urang hoyong, nNgeun phayu urang muka meakeun minyak atsiri na, tapi dina jumlah anu saé pisan, sareng teras diincer ku minyak atanapi madu.

6. Bawang bodas

Bawang bodas mangrupikeun antibiotik alami anu kuat anu ngabantosan urang tiasa ngubaran flu, pilek atanapi bronkitis, sareng sababaraha gejala umum sapertos kamacetan, batuk, atanapi nyeri tikoro. Janten tuang bawang bodas ogé tiasa janten cara pencegahan pikeun nguatkeun sistim imun.

Kumaha cara nganggona?

  • ILangkung saé tuang bawang bodas atah pikeun ngararasakeun manpaat ieu.
  • Jalma anu ngagaduhan masalah dina nyerna éta tiasa kalebetkeun kana jus sayuran atah sapertos gazpachos atanapi nyebarkeun kana roti bakar.
  • Anjeun ogé tiasa mendakan kapsul bawang bodas.

Urang tiasa milih salah sahiji pangobatan expectorant ieu pikeun ngubaran batuk kalayan pllegm atanapi ngagabungkeun éta pikeun hasil anu langkung gancang sareng langkung épéktip. Urang tiasa nyeduh minuman keras, jahé sareng infus kayu manis, kalebet adas sareng bawang bodas dina tuangeun urang, sareng nguseup kayu putih.

Ieu panginten anu dipikaresep ku anjeun ...

Tulisan ieu mimiti muncul dina https://amelioretasante.com/6-remedes-expectorants-aux-plantes-pour-soigner-une-toux-avec-mucosites/

Ninggalkeun comment hiji