Naha Olimpiade tanpa fans tetep kedah-tingali TV? - jalma

0 24

Olimpiade Tokyo anu nyusahkeun, pandemi-telat tungtungna bakal dimimitian minggu ieu, tapi tanpa kipas dina tribun, naha paméran olahraga global bakal tetep dina TV anu kedah ditingali?

Eksékutip Négri anu hariwang pasti pecah di walungan tina kesang jepit.

Kasus COVID-19 naék naék di Tokyo, sareng pertandingan-pertandingan éta, ditunda taun ka tukang kusabab takwa coronavirus, bakal dilaksanakeun di tempat-tempat anu seueur kosong pikeun ngirangan résiko kaséhatan. Perdana Menteri Jepang Yoshihide Suga nembe ngumumkeun yén kaayaan darurat bakal tetep aya dina Olimpiade.

Éta mangrupikeun hal anu ageung pikeun NBCUniversal, anu nyéépkeun miliaran pikeun hak-hak siaran eksklusif sareng ngandelkeun gambar-gambar penonton anu suka bungah, ngibaran bendera, ngepalan tinju pikeun ningkatkeun kasenangan di antara pemirsa anu nonton ti bumi. Teu aya jumlah potongan kardus, atanapi noise crowd piped-in, anu tiasa ngagentos jinis jus éta.

Nambahkeun rasa hanjakalna nyaéta kanyataan anu pikasieuneun yén seueur warga Jepang yakin Olimpiade kedah dibatalkeun. Ngobrol ngeunaan buzzkill a. (Sedengkeun pikeun urang Amerika, a Polling News CBS dina akhir Juni ngungkabkeun yén seuseueurna urang Amérika hoyong Kaulinan na diteraskeun.)

Masih, Néglasari badé lebet sadayana. Perusahaan ngarencanakeun nangkep sadaya aksi - ti akuatik dugi ka gulat - kalayan langkung ti 7,000 jam sinyalna ngalangkungan dua jaringan siaran (Néglasari sareng Telemundo), genep saluran kabel (USA, CNBC, NBCSN, Channel Olimpiade, Golf Channel sareng Universo) sareng sababaraha platform digital, kalebet layanan streaming taun-lami, Peacock.

Hal-hal bakal kasohor ku upacara pembukaan dina dinten Jumaah, sareng kusabab bédana waktos anu ageung antara Jepang sareng Amérika Serikat, Néglasari bakal nyebarkeun perayaan langsung énjing-énjing kanggo anu munggaran.

Pikeun diehards Basisir Kulon anu hégar, éta hartosna panggilan gugah 4 enjing. Upami éta pikasieuneun pisan, anjeun tiasa tetep nganggo siaran perdana-waktos tradisional jaringan dina Jumaah wengi. Éta bakal ngagaduhan cakupan khusus Tim USA, babarengan sareng pagelaran anu tos dirékam, kontes sareng Parade of Nations.

Terus, ti Jumaah dugi ka Aug. 8, éta bakal janten serangan anu teu kendat tina program Olimpiade. Rencanana nyéépkeun seueur waktos nyanghareupan sareng Mike Tirico, host Olimpiade studio di NBC.

Tapi naon anu urang pasti bakal sono nyaéta pamirsa langsung sareng rasa anu saé anu disayogikeun.

Dina ngungkulan kaayaan sareng The Hollywood Reporter, juru carios Néglasari nyobian nempatkeun sababaraha hal positip, nyatakeun, "Sanaos hanjakal, ieu moal ngirangan carita sareng prestasi atlit anu luar biasa ti Tim USA sareng sakumna dunya."

Anjeunna tiasa leres. Kaulinan Olimpiade - bahkan kalayan sagala kalemahanana - umumna nganteurkeun mérek TV kanyataanana anu paling kuat. Sababaraha acara televisi anu ngagaduhan kakuatan pikeun mindahkeun kami ka surak, cimata sareng napas dina unggal wengi.

Tapi pamirsa anu ningkatkeun pidangannana.

Saha waé anu nyaksian Final NBA anu parantos réngsé dina ABC, kalayan adegan balaréa anu rame deui dikemas di jero - sareng di luar - arena tiasa ngabuktoskeun éta. Sataun saatos maénkeun kaulinan dina "gelembung" kosong, steril, Milwaukee Bucks sareng Phoenix Suns ngingetkeun urang yén olahraga dimaksudkeun pikeun pangalaman anu rame, bungah, komunal.

Sareng peringkat TV nunjukkeun éta. Nomer Nielsen pikeun ampir sadaya liga olahraga utama ngaleutikan sacara signifikan dina mangsa pandemi, bahkan sapertos pilihan hiburan di bumi sanés sapertos streaming sareng midangkeun luncat dina panggunaan diantara urang Amérika anu dikonci. Para ahli nyababkeun turunna nempoan olahraga, sahenteuna sabagian, kusabab kurangna penggemar dina nangtung.

Éta kedah hariwang Néglasari sareng sababaraha rupa sponsor Olimpiade anu panginten henteu kéngingkeun jinis lumayan lumayan tina Olimpiade anu diarepkeun. Tapi teu acan aya kakirangan pendukung. Néglasari parantos dikabarkan ngajajar 120 pangiklan pikeun acara Tokyo - 20 langkung seueur tibatan 2016 Rio Games - sareng narik $ 1.2 milyar dina pendapatan iklan.

Sareng tong hilap atlit anu moal ngagaduhan kipas - atanapi bahkan anggota kulawarga - surak aranjeunna salami momen anu pangageungna dina kahirupan aranjeunna. Naha kinerja aranjeunna bakal sangsara?

Sedengkeun pikeun Néglasari, jaringan éta ngagaduhan faktor anu penting pikeun: Tim USA.

Saatos mingpin sadaya bangsa ku 121 total medali di Rio Games, atlit Amérika deui diarepkeun janten pamaén utama di Tokyo. Naha aya anu nyarios "homerisme"? Pilari Tirico sareng perusahaan pikeun nyayogikeun perhatian khusus, pikeun merhatoskeun Simone Biles, Katie Ledecky, Kevin Durant sareng pesaing bintang-bintang anu séjén dina harepan ngajaga pemirsa ngungsi ka Netflix.

Tapi naha éta bakal dibayar dina peringkat ageung? Urang bakal terang dina sababaraha dinten upami Néglasari tiasa nyerang Tokyo Tokyo - atanapi gagal ngadamel podium medali.


Hubungi Chuck Barney di cbarney@bayareanewsgroup.com. Tuturkeun anjeunna di Twitter.com/chuckbarney sareng Facebook.com/bayareanewsgroup.chuckbarney.

Tulisan ieu mimiti muncul (dina basa Inggris) dina https://www.mercurynews.com/2021/07/21/will-olympics-without-fans-still-be-must-see-tv/

Ninggalkeun comment hiji