dégradasi kualitas layanan anu teras janten perhatian di luhur Nagara

0 30

« Présidén Républik prihatin pisan ngeunaan dégradasi kualitas layanan dina sektor telekomunikasi ". Menteri Pos sareng Télékomunikasi (Minpostel), Minette Libom Li Likeng (poto), nyiptakeun wahyu éta nalika tukeur sareng Jaringan Parlemén anu ngurus TIK dina 7 Juli 2021.

The Minpostel nunjukkeun yén Inok ngeunaan kualitas jasa jaringan komunikasi éléktronik mendakan yén ieu kamunduran kontinyu dina kualitas jasa di sadaya operator 4 konsési kusabab henteu patuh kana spésifikasi sareng kalemahan téknis na. Tina Badan Pangaturan Telekomunikasi ( ART) dina pangrojongna.

Numutkeun ka Minette Libom Li Likeng, Investasi operator henteu ngémutan pertumbuhan éksponénsial dina jumlah palanggan, diperkirakeun dinten ayeuna aya 20 juta. Nanging, Oranyeu Kamerun sareng MTN Kamerun, ngan ukur nyandak dua pamimpin pasar telephony, ngahontal omzet kumulatif 500,3 milyar FCFA di 2020, numutkeun ka Minpostel.

Pikeun bagian na, operator nyebatkeun jurang anu hébat antara kapasitas anu dipasang sareng anu dianggo serat optik, kasadiaan rendah kualitas sareng kuantitas bandwidth, biaya aksés anu tetep luhur. Ujug-ujug, keluhan konsumén ngeunaan kualitas telepon anu goréng sareng gangguan anu teras-terasan kana konéksi internét atanapi transfer ku Mobile Money mangrupikeun legiun.

Tapi Minette Libom Li Likeng mastikeun yén urang " aparat publik nuturkeun évolusi TIK sareng akibatna sanés pangamat pasip sareng pasrah, tapi salaku palaku proaktif sareng tanggel waler, sadar kana patok penting transformasi digital Kamerun ".

Éta ku diémutan ieu yén platform konsultasi permanén parantos disiapkeun antara Minpostel sareng operator swasta pikeun ngungkulan masalah anu diangkat. Salaku tambahan, amandemen ka konsési MTN Kamerun sareng Oranyeu Kamerun ditandatanganan dina 2017, khususna sareng tujuan pikeun ngahijikeun kualitas jasa sareng kawajiban pangalaman ogé indikator sinyalna jaringan 4G kana spésifikasi na. Komo upami, ampir 4 taun ka hareup, palanggan henteu ngaraos pamutahiran anu nyata.

Dominique mbassi

tulisan ieu mimiti muncul dina https://www.stopblablacam.com/economie-et-politique/1307-6977-internet-appels-la-degradation-continue-de-la-qualite-de-services-preoccupe-au -summit -dina kaayaan

Ninggalkeun comment hiji