Joe Biden ngumumkeun sumbangan langkung ti 1,5 juta dosis vaksin ka tujuh nagara Afrika - Jeune Afrique

0 26

Numutkeun ka White House sumbangan ieu dijantenkeun "teu aya saratna" sareng henteu kedah dianggap réspon diplomasi vaksin Cina anu aktip pisan.


Saham vaksin anu disiapkeun Amérika Serikat pikeun ditawarkeun ka buana diwangun ku dosis ti laboratorium Johnson & Johnson, anu ngagaduhan kaunggulan ngan ukur peryogi suntikan, tibatan dua kanggo kaseueuran sera di pasar. Sumbanganna bakal dilakukeun ngalangkungan Covax, inisiatif internasional anu diadegkeun ku WHO, CEPI sareng GAVI. Cukup pikeun nguatkeun komitmen diplomatik sareng kamanusaan sacara signifikan ti otoritas Amérika ka Afrika, dirusak salami taun-taun Trump.

"Saatos nyéépkeun kaseueuran karir kuring di administrasi damel di Afrika - khususna Sénégal, nagara Afrika munggaran anu kuring didatangan - kuring tiasa ningali pangaruh anu tiasa di pikabantuan Amérika ka mitra kami. Buana sareng kahirupan masarakat," jelas Dana Banks , Diréktur Senior pikeun Afrika di Déwan Kaamanan Nasional. Dina panonna, "prakarsa bagi vaksin" anu anyar ieu mangrupikeun demonstrasi salajengna ngeunaan komitmen urang ".

Dosis anu bakal disebarkeun dimaksudkeun pikeun nagara-nagara ieu:

  • 303 dosis pikeun Kamerun
  • 302 dosis pikeun Lesotho
  • 302 dosis pikeun Républik Afrika Tengah
  • 151 dosis pikeun Gambia
  • 151 dosis pikeun Sénégal
  • 151 dosis pikeun Niger
  • 151 dosis pikeun Zambia

Pengumuman AS sumping nalika Cina sacara signifikan nguatkeun distribusi vaksinna di Afrika. Minggu kamari, Beijing ngirimkeun stockpile énggal 4 juta dosis ka daratan, numutkeun laporan ngambah sumbangan mingguan anu diadegkeun ku Proyék Cina Afrika. Hésé pikeun administrasi Biden nyarios yén éta henteu kalibet dina pamaréntahan Cina.

Pejabat di White House ngajelaskeun ka kolega kami di The Africa Report yén sumbangan 25 juta dosis vaksin ka Covax ku Amérika Serikat sareng ditujukeun pikeun Afrika - jumlah anu ampir sami sareng 27,9 juta dosis anu dijanjikeun ku Beijing - henteu ngagaduhan tujuan pikeun kéngingkeun konsesi pertambangan: "Vaksin kami ditawarkeun tanpa sarat," saur anjeunna. Kami ngalakukeun ieu pikeun tujuan nyalametkeun nyawa. Sakumaha saur Présidén: Dina gelut umum urang ngalawan virus, Amérika Serikat bakal janten gudang senjata vaksin dunya. "

Kaayaan wabah di tujuh nagara anu bakal nampi sumbangan Amérika sapertos kieu:

pusat

Dugi ka ayeuna, aya 7 kontaminasi Covid-147 di Républik Afrika Tengah, kalebet 19 maotna. Nagara ieu kapangaruhan ku varian Alfa, 50 dugi 75% langkung tepa tibatan galur biasana sareng kamungkinan mangaruhan barudak langkung gampil, tapi henteu nyababkeun bentuk panyakit anu langkung parah. Dina awal Juli, nagara nampi vaksin Cina. Numutkeun ka Pierre Somse, Menteri Kaséhatan, "sumbangan vaksin ieu sumping dina waktos anu pas, hatur nuhun ka aranjeunna yén Républik Afrika Tengah bakal langkung saé pikeun merangan coronavirus. "

Cameroun

Taun kamari, Kamerun kedah nungkulan sakaligus sareng Covid-19 sareng kolera. Dugi ka ayeuna, aya 81 kontaminasi sareng 467 maotna. Dina bulan April, nagara nampi 1 dosis, kalebet 330 anu disayogikeun ku Cina ti Sinopharm sareng 591 ku Oxford AstraZeneca. Tapi ngan saperlima saham ieu parantos dikaluarkeun. Kamentrian Kaséhatan, dina waktos anu sami, nyatujuan penyebaran ubar hérbal anu dikembangkeun ku Uskup Agung Samuel Kleda, dipidangkeun salaku "pembantu" dina merangan virus.

Gambia

Gelombang kontaminasi anu katilu parantos nyerang nagara ieu 2,3 juta jiwa ti mimiti Juli. Pamaréntah ngumumkeun yén patuh kana tindakan pencegahan sapertos ngagem topéng sareng jarak sosial anu penting sareng palanggaran éta tiasa dihukum ku denda 1 dalasis ($ 000). Vaksinasi dimimitian dina Maret ku stockpile AstraZeneca, tapi dugi ka 20 Juni nagara parantos béak saham ieu. Banjul teras masihan lisénsi vaksin ti Sinopharm sareng neraskeun deui vaksinasi tanggal 17 Juli, tapi kusabab jumlahna murah, ngan ukur hiji situs anu ayeuna kabuka. Nagara ieu ayeuna ngagaduhan 17 kontaminasi sareng 6 maot. Numutkeun ka Kamentrian Kaséhatan, puncak kontaminasi dititénan dina saminggu 920 Juli nepi ka 190, kalayan paningkatan 5%. Dugi ka tanggal 12 Juli, 13 dosis vaksin parantos dikaluarkeun.

Lésotho

Kalayan gelombang katilu, Lesotho ningali varian Béta dugi kana taneuhna. Diidentifikasi di Afrika Kidul dina bulan Agustus 2020, galur ieu nyebarkeun langkung gancang tibatan anu sanésna sareng ngagaduhan résiko langkung luhur tina réfleksi. Nagara ieu ngagaduhan 12 kontaminasi sareng 630 maotna sareng ayeuna ngagaduhan dosis Johnson & Johnson sareng Oxford AstraZeneca.

Niger

Populasi Niger (23,9 juta jiwa) mangrupikeun salah sahiji anu bungsu di dunya, anu dugi ka ayeuna ngamungkinkeun tetep dijaga tina coronavirus. Aya 5 kasus sareng 594 maotna sareng nagara sigana cicing jauh tina gelombang utama kontaminasi. Anjeunna parantos nampi 194 dosis Sinopharm ti Cina sareng 400 dosis AstraZeneca ti India. Dugi ka tanggal 000 Juli, 25 dosis parantos dikaluarkeun. Nagara ieu henteu maksakeun larangan naon-naon dugi ka ayeuna sareng sadaya usaha dioperasikeun normal. Salaku Menteri Perminyakan, Sani Issoufou nyarios: "Di dieu, urang masih hirup siga anu aya di 000."

Sénégal

Saatos nutup watesna sareng ngagantungkeun penerbangan internasional dina mimiti pandemi, di 2020, nagara - anu ogé mangrupikeun anu munggaran nerapkeun kurfew - parantos tiasa ngajaga diri. Kaayaan darurat, diperpanjang Januari kamari, réngsé dina bulan Maret, kalayan larangan-laranganna sawatara diangkat. Kurfé parantos réngsé sareng wates-watesna parantos dibuka deui ka anu sanés nagara. Komo upami ngagem topéng tetep sacara téoritis wajib, sigana parantos ditilar ku mayoritas penduduk sareng nalika liburan nuju caket, kasieunan bakal nambahan kalayan  résiko perjalanan. Présidén Macky Sall nyarios yén anjeunna siap nyandak tindakan anu diperyogikeun upami aya kenaikan tingkat kontaminasi. Tingkat ayeuna na paling luhur kalayan 950 kasus énggal per dinten.

Sénégal mimiti vaksinasi dina 23 Pébruari 2021 kalayan saham awal 82 dosis Sinopharm, teras nampi sakumpulan AstraZeneca dina Maret. Mangrupikeun salah sahiji nagara Afrika anu mimiti kéngingkeun kauntungan tina prakarsa Covax. Dugi ka ayeuna, 52 dosis parantos dikaluarkeun. Nagara ieu ngagaduhan 671 kontaminasi sareng 54 korban maot.

Zambia

Zambia ngagaduhan tekanan tina gelombang katilu tina pandemi, kalayan 1 kasus énggal per dinten. Nagara ieu nampi dua kiriman AstraZeneca sareng sakitar 300% penduduk nampi sahenteuna hiji dosis vaksin. Numutkeun ka Kennedy Malama, sekretaris permanén anu ngurus jasa téknis di Kamentrian Kaséhatan, dosis anu dijanjikeun Johnson & Johnson bakal dikirim ka propinsi désa, dimana paménta tinggi, "gancang-gancang". Anjeunna ogé memperkirakan yén Zambia tiasa katandangan gelombang kaopat dina akhir taun.

Tulisan ieu mimiti muncul dina https://www.jeuneafrique.com/1207007/societe/joe-biden-annonce-le-don-de-plus-de-15-million-de-doses-de-vaccins-a -seven -Amerika-nagara /

Ninggalkeun comment hiji