Naha kurangna séks goréng pikeun kaséhatan anjeun? - KASEHATAN PLUS MAG

0 28

Kitu ogé, sababaraha ngajawab yén henteu gaduh séks ngamajukeun fokus komo kinerja fisik di atlit. Tapi naha leres aya kakirangan pikeun teu hubungan séks?

Akibat tina teu hubungan séks

Awak tiasa ngaréspon tanpa keluhan nalika kurangna hubungan séks. Sareng urang henteu nyarioskeun kurangna kauntungan séks, sapertos ningkatkeun sistem kardiovaskular, neurologis, sareng sistem kekebalan. Tapi faktor sanésna, kirang dikenal sareng anu nyata tiasa mangaruhan kualitas kahirupan.

Pangaruh psikologis

Dimimitian ku saderhana sareng paling jelas, kurangna séks (nalika teu dihaja) tiasa nyababkeun sababaraha masalah. Salah sahiji hal anu pangpayunna kapangaruhan nyaéta kapercayaan diri sareng kapercayaan diri hiji jalma. Éta ogé tiasa ngakibatkeun kahariwang, agresi, setrés, sareng bahkan déprési.

Pangaruh kana uteuk

Leres, henteu ngagaduhan hubungan séks tiasa ngirangan kapasitas uteuk anjeun dibandingkeun sareng anu sering gaduh éta. Ieu kusabab lirén ngeureunkeun ngabalukarkeun turunna neurogenesis, anu ngirangan fungsi kognitif. Janten, hippocampus kirang dirangsang, sareng mémori malah mimiti ngaleuleuskeun sakedik deui.

Pangaruh kana organ séks

Teu aya anu bakal ngalaman kirang kasenangan atanapi ngagaduhan masalah kinerja kusabab parantos lami teu gaduh hubungan séks. Nanging, sababaraha faktor tiasa, kanyataanna, tungtungna mangaruhan sistem sacara gembleng. Salaku conto, nalika hubungan (khususna nalika éjakulasi, pikeun lalaki) padamelan beurat dilakukeun di daérah éta. Ieu ngabantosan nyegah masalah anu bakal datang (khususna sareng prostat) sareng tetep séhat.

Pelvis ogé dianggo saé nalika sanggama, anu tiasa gampang dipohokeun sareng lemah. Mémang, salain ti kalakuan éta nyalira, hiji-hijina cara pikeun ngalaksanakeunana nyaéta ngalaksanakeun latihan anu khusus, anu sering henteu dikenal.

Lemah daérah ieu tiasa nyababkeun masalah serius sapertos rawat kemih sareng kandung kemih. Maka penting, bisi teu aya hubungan séks, mikir ngeunaan ngalakukeun latihan anu ditujukeun pikeun nguatkeun daérah ieu awak.

Tapi tong hariwang, sabab numutkeun panilitian Kanada, saminggu sakali parantos cekap pikeun ngajamin épék kaséhatan anu nguntungkeun. Janten, upami ieu teu tiasa, anjeun tiasa milarian cara anu sanés pikeun ngahontal hasil anu manpaat pikeun awak anjeun. Naha ngalangkungan aktipitas fisik, rekreasi atanapi bahkan tuangeun.

Tulisan ieu mimiti muncul dina https://www.santeplusmag.com/le-manque-de-sexe-est-il-mauvais-pour-la-sante/

Ninggalkeun comment hiji