Naha anjeun ngagaduhan salah sahiji 78 sunscreens di bumi? Aranjeunna tiasa bahaya janten buang aranjeunna kaluar

0 34

Ngan sababaraha minggu ka usum panas, anjeun pasti bakal mastikeun yén tabir surya dina pacilingan anjeun henteu ngandung bénzéna, karsinogen anu dipikaterang anu tiasa ningkatkeun résiko anjeun katerapan leukemia.

Dina titik ieu, perusahaan uji coba independen anu disebut Vailsure nembé nganilai skor produk tabir surya sareng mendakan yén 78 barang ngandung bénzéna. Dina gilirannana, Valisure ngadesek ka FDA pikeun nginget sadaya produk anu kapangaruhan.

Poéna pangalusna poé ieu Kaméra gélo anu ngamungkinkeun smartphone anjeun ningali dimana waé aya dina $ 29, harga panghandapna Amazon! Daptar harga:36,99 $ harga:28,85 $ Anjeun salamet:$ 8,14 (22%) Beuli ayeuna Sayogi di Amazon, BGR tiasa nampi komisi Sayogi dina Amazon BGR tiasa nampi komisi

"Valisure LLC parantos diuji sareng ngadeteksi tingkat tinggi bénzéna, karsinogen manusa anu dikenal, dina sababaraha mérek sareng seueur tabir surya, anu dianggap produk ubar ku Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA), ogé dina produk ti perawatan saatos matahari , anu umumna diatur ku FDA salaku kosmétik, "ceuk perusahaan dina siaran pers.

Nalika ngeunaan uji coba sareng pangaruh bénzéna, Valisure mendakan yén 27% tina sampel anu diuji ngandung kadar bénzéna tilu kali jumlah anu diijinkeun.

"Teu aya tingkat bénzéna anu aman anu tiasa aya dina produk tabir surya," saur Dr. Christopher Bunick, MD, Ph.D., profésor gaul dermatologi di Universitas Yale. "Komo bénzéna 0,1 ppm dina tabir surya tiasa ngalaan jalma kana nanogram ageung bénzéna. "

Ngawincik naon bénzéna sareng kunaon éta bahaya pisan, National Cancer Institute nyatet:

Bénzéna nyaéta bahan kimia cair cair konéng teu warnaan sareng suhu kamar. Ieu utamina dianggo salaku pelarut dina industri kimia sareng farmasi, salaku bahan baku sareng panengah dina sintésis seueur bahan kimia, sareng béngsin. Bénzéna dihasilkeun ku prosés alami boh buatan manusa. Mangrupikeun komponén alami minyak atah, anu mangrupikeun sumber utama bénzéna anu dihasilkeun ayeuna. Sumber alam anu sanés kalebet émisi gas tina gunung seuneuan sareng kahuruan leuweung.

Paparan bénzéna ningkatkeun résiko katerapan leukemia sareng gangguan getih sanésna.

Ku jalan kitu, upami nami Valisure hurung dalit anjeun, éta kusabab lab na sateuacanna parantos mendakan bénzéna dina sababaraha produk sanitizer tangan anu teras diémutan ku FDA.

Sampel produk panyalindungan panonpoé anu nyinggung tiasa ditingali ieu di handap. Catet yén daptar lengkep ngandung 78 item sareng tiasa ditingali pinuh di dieu.

  • Semprot sinar matahari Neutrogena Spray ultra-transparan, SPF 100+
  • Neutrogena Spray Ultra Sheer Weightless Sunscreen Spray, SPF 70
  • Neutrogena Spray Ultra Sheer Weightless Sunscreen Spray, SPF 70
  • Gél Panonpoé Nyegerkeun Gél
  • Neutrogena Spray Ultra Sheer Weightless Sunscreen Spray, SPF 70
  • Neutrogena Spray Beach Defense Oil-Free Sunscreen Spray pikeun Awak - SPF 100
  • CVS Kaséhatan Semprot Lidah Vera Soothing After-Sun Spray
  • Neutrogena Semprot Teu katingali Daily Defense Spéktrum Awak Awak Matahari SPF 60+
  • Neutrogena Spray Ultra Sheer Weightless Sunscreen Spray, SPF 100+
  • Neutrogena Spray Beach Defense Oil-Free Sunscreen Spray pikeun Awak - SPF 100
  • CVS Kaséhatan Semprot Lidah Vera Soothing After-Sun Spray
  • Neutrogena Semprot Pantai Pertahanan Semprot Tabir Surya Krim Awak SPF 50
  • Neutrogena Spray Beach Defense Oil-Free Sun Protection Body Spray - SPF 100
  • Gél buah bumi Gél lidah buaya

Valisure ngadesek ka FDA pikeun nginget-nginget produk di luhur sareng parantos nyiptakeun petisi pikeun ngadukung usahana. Sareng sanaos panginten panginten anu ngémutan mangrupikeun no-brainer, hal-hal rada ngabingungkeun sabab FDA "henteu netepkeun wates khusus pikeun ubar-ubaran sapertos tabir surya."

Dina lampu di luhur, anjeun panginten tiasa miceun salah sahiji produk tabir surya salaku pancegahan, sanaos henteu ngagaduhan pernyataan resmi ti FDA dina waktos ayeuna. Dina titik terakhir éta, FDA dikabarkan ngulas klaim Valisure, janten kami tiasa ningali pernyataan ti agénsi éta gancang-gancang.

Poéna pangalusna poé ieu Flash sale: AirPods Pro wangsul harga panghandapna Amazon di 2021 ti saprak Perdana Hari! Daptar harga:249,00 $ harga:189,99 $ Anjeun salamet:$ 59,01 (24%) Beuli ayeuna Sayogi di Amazon, BGR tiasa nampi komisi Sayogi dina Amazon BGR tiasa nampi komisi

Tulisan ieu mimiti muncul (dina basa Inggris) dina https://bgr.com/lifestyle/sunscreen-recall-benzene-valisure-fda/

Ninggalkeun comment hiji