Lady Ponce satuju badé sareng Mani Bella, ieu pesen na ka "adi awéwé" na

0 18

Dunya bikutsi parantos tiis langkung ti sataun. Kémping parantos kabentuk. Mani Bella sareng Coco Argenté dihijikeun ngalawan Lady Ponce. Tapi, 17 Juli kamari, Mani Bella balik deui kana perasaan anu langkung saé, seniman sahingga ngirim pesen pangampunan ka adi awéwéna Lady Ponce anu ogé ngajawab anjeunna.

Tanggal 17 Juli, Mani Bella nyungkeun dihampura ka Lady Ponce ngalangkungan tulisan dina halaman Facebookna. “Dulur-dulur kuring anu dipikacinta, Isuk-isuk ieu kuring hudang ku seueur kasedihan dina diri kuring. Duka ieu ogé ngahudangkeun kasaimbangan anu ngungkabkeun hal-hal anu jelas ka kuring sareng anu merhatikeun urang sadayana… ”, Anjeunna parantos ngamimitian nyariosna.

"Bikutsi sakarat ... ku kalepatan urang, seniman, pameget, pendukung, éta résiko janten wirahma luntur teu lami ... Perpecahan, masalah anu teu perlu antara seniman, manipulasi jalma-jalma di sakitar urang jsb, dina prosés lemah wirahma mulia ieu murni sareng saing pisan anu teras-terasan diperhatoskeun sacara positif di panjuru dunya ... Pamingpin sareng dekan wirahma ieu dinten ayeuna kedah katingali dina arah anu sami pikeun ningali éta aya dina sadaya festival di dunya! Bedana artistik urang kedah janten sakumpulan kaanekaragaman sareng kaunggulan pikeun nampilkeun wirahma mulia ieu kalayan hadé! (…) " Mani Bella nambihan.

Anu terakhir parantos ngabéréskeun cariosanna ku nyungkeun dihampuran batur sapagaweanna sareng nyauran Coco Argenté pikeun ngalakukeun hal anu sami. "LADY PONCE anjeun adi gedé kuring, anjeun nyeureud kuring sareng kuring ngigel anjeun pisan!" Leres. Tapi, dina dinten ieu, 17 Juli 2021, kuring hilap kana épisode ieu! Haté kuring ngabébaskeun diri sareng ti dinten éta, kuring mimiti nyerat nami anjeun dina témbok kuring deui sareng ngiringan dukungan proyék anjeun dina tingkat alit kuring sareng éta, henteu paduli jabatan anjeun ngeunaan kuring!

SILVER COCONUT, waktuna badé sareng LADY PONCE. Kaayaan ieu janten pikaseurieun sareng henteu diperyogikeun pikeun urang sadayana sareng pikeun bikutsi. Sing saha anu ngawartosan anjeun henteu ngalakukeun éta TEU BOGOH KA Anjeun ... Waktosna kanggo nunjukkeun kaagungan sareng pasti ngeureunkeun bubudakeun ieu anu urang sadayana lakukeun di payuneun dulur-dulur CAMEROONIAN urang. "

Réspon Lady Ponce

Keuna ku tanda handap asor ieu, Lady Ponce ogé nyandak kana halaman Facebookna pikeun nampi katengtreman adi awéwéna. Dewa bikutsi mimitina nyungkeun hampura kusabab henteu tiasa langsung némbalan ka Mani Bella. Sareng terasna, ngadamel sababaraha cariosan ka anjeunna anu ogé pikaresepeun pikeun masing-masing urang.

"Adina alit pisan, kuring maca pesen anjeun kalayan ati-ati sareng kuring mendakan pendekatan anjeun leres-leres mulia sareng anu paling gagah pisan. Kusabab ngan jalma anu hina anu tiasa ngalakukeun naon anu anjeun parantos laksanakeun sareng pikeun anu anjeun hormati sadayana ... ”

Adi alit anu dipikacinta, kuring maca pesen anjeun kalayan ati-ati sareng kuring mendakan pendekatan anjeun leres-leres mulia sareng anu paling gagah pisan. Kusabab ngan jalma anu hina anu tiasa ngalakukeun naon anu anjeun parantos lakukeun sareng pikeun anu anjeun hormati. Tapi, kuring hoyong ngagariskeun dua cariosan:

1- Anjeun nyarios yén jalma di sakuriling urang ngamanipulasi kami, NO !!! Abdi henteu satuju sareng anjeun. Kuring, jalma-jalma di sakuriling kuring henteu pernah ngamanipulasi atanapi mangaruhan kuring sabab tiasa dianggo dina paréntah kami. Kuring malah bakal nyarios sabalikna yén kaseueuran waktos éta langkung-langkung urang anu ngamanipulasi aranjeunna.

Sing saha anu kedah damel sareng kuring di jaman baheula bahkan anu masih ngalakukeun éta ayeuna, tiasa nyaksian: "Teu aya anu ngamanipulasi kuring".

Kusabab pikeun kuring, ngan anu lemah moal tiasa nampi kalepatanana sareng nempatkeun ka batur. Kuring, di sisi anu sanésna, tanggung jawab pikeun unggal kaputusan, utamina sabab aranjeunna sering ditampi ku abdi sanés ku jalma-jalma di sakuriling kuring.

Anu dipihormat, naha kuring kedah negeskeun deui ka anjeun yén jalma anu ngahina kami dina jaringan sosial henteu kedah pameget anjeun, sumawonna mah? Kusabab kaseueuran waktos, ieu mangrupikeun strategi sababaraha jalma pikeun ngaktipkeun seuneu, kusabab éta kaulinan jaringan sosial; urang resep ningali jalma silih reret, silih cilaka daripada ngadukung cinta sareng perdamaian

Réréncangan anu dipikacinta, anjeun kedah terang yén dina kahirupan sadayana henteu teras-terasan garing; kumargi kitu anu ngabagi urang langkung jero.

 2- Urang ngan saukur kakurangan jangkungna.

Leres, urang ngagaduhan masalah serius ngeunaan cadangan sareng khususna pangetahuan.

Kusabab kitu urang kedah mimiti ngahargaan diri urang salaku manusa; éta masalah nyata. Silih hormat janten kautamaan anu pangageungna. 

Kuring ayeuna nganggap sadaya anu kajantenan janten angin badé. Ngegel anjeun sakumaha anu anjeun carioskeun ngan ukur sakedik tèh sareng nyarioskeun anu leres kuring kantos ngalih ti saprak, sabab pikeun kuring éta lain tempat.

Kuring resep katengtreman, kuring badé sareng diri kuring sorangan sabab éta ogé kuring satuju badé sareng anjeun sabab kahirupan pondok teuing.

Kuring henteu terang persis naon masalahna, urang sareng anjeun…. henteu !!!

Waktos mangrupikeun ubar anu pangageungna.  

Dinten ieu anjeun parantos ngalaksanakeun panineungan sareng wani wani ngaléngkah léngkah munggaran, kuring mendakan éta mulya sareng langkung ti éta kuring bangga sareng anjeun. Di dinya, kuring mendakan, MANI BELLA, jaman baheula, budak awéwé ngora ieu anu kuring kantos kenal pisan isin sareng hormat.

Anjeun terang, kuring sering resep mundur nalika mendakan jalma anu salah sareng henteu pernah munafik pikeun nyenangkeun batur. Kuring kantos ngadukung anjeun tanpa ngarepkeun nanaon, sareng kuring ngalakukeun éta ti jero haté kuring sabab kuring ogé didukung ku kokolot dina musik, anu henteu kedah janten seniman Bikutsi.

Pesen anjeun nyarios yén bikutsi sakarat, NO !!!

Di sisi anu sanésna, kuring henteu ngira yén nyalira urang bakal tiasa nganggo bikutsi langkung luhur. Kami peryogi sadayana seniman Kamerun pikeun ngajaga seuneu tina wirahma mulia ieu khususna sareng sadaya musik Kamerun sacara umum. Kusabab anu ngadukung kami sanés ngan ukur penggemar bikutsi. Tapi di luar wirahma éta, seueur anu ngalakukeun éta kusabab cinta kana budaya Kamerun. 

Janten adi alit, kuring nampi katengtreman anjeun.

Mugia Gusti nangtayungan anjeun, ngabimbing anjeun sareng ngaberkahan anjeun pisan.

Lady pumice

comments

comments

Tulisan ieu mimiti muncul dina https://www.culturebene.com/67648-lady-ponce-accept-faire-la-paix-avec-mani-bella-voici-son-message-adresse-a-sa-petite -sister .html

Ninggalkeun comment hiji