Resep roti wijen buatan imah anu lezat - léngkah pikeun kaséhatan

0 20

Roti wijen mangrupikeun resep bergizi, idéal pikeun variasi sakapeung dina tuangeun. Dina waktos ayeuna, urang nyaritakeun langkung seueur ngeunaan manpaat wijén sareng kumaha cara ngadamel resep ieu.

Update terakhir: 26 Juni 2021

Roti wijen mangrupikeun tuangeun anu langka, tapi éta langkung seueur manpaat kaséhatan tibatan roti tradisional. Mangrupikeun produk anu tiasa nyayogikeun nutrisi penting pikeun diet atlit, tapi ogé pikeun murangkalih atanapi nonoman. Tangtosna, dina cara nu sami sareng kajadian sareng roti bodas, éta henteu kedah dianggo ngiringan tuangeun.

Perhatoskeun yén séréal gaduh kapadetan nutrisi anu luhur. Konsumsiana beuki ningkat, hususna kusabab profil lipid na. Salaku tambahan, éta ngandung mikronutrién penting anu mastikeun fungsi anu saé pikeun sistem awak. Naha anjeun wani nyobian resep ieu di bumi?

Mangpaat roti wijen

Hayu urang mimitian ku nyarioskeun manpaat kaséhatan roti wijén, ogé posisi élmu di dinya. Émut yén penting pisan pikeun ngenalkeunana salaku bagian tina diet anu saimbang.

Ngabantosan ngurus kaséhatan

Roti wijen euyeub ku antioksidan. Diantarana menonjol vitamin E, unsur anu sanggup nyumbang kana pencegahan panyakit kronis, sakumaha dibuktikeun ku Panilitian diterbitkeun dina International Journal of Molecular Élmu.

Unsur ieu nétralisasi formasi radikal bébas, akumulasi jaringan anu ngahasilkeun peradangan anu ngabahayakeun organisme sareng ningkatkeun résiko mutasi dina pangiriman bahan genetik.

Sikina wijén ngandung antioksidan anu ngabantosan ngajaga awak tina radikal bébas.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep: Naon antioksidan sareng naon sababna dianggo?

Ngaronjatkeun profil lipid

Sikina wijén dibédakeun ku eusina asam lemak henteu jenuh. Diantara ieu, lipid omega 3 jinis menonjol, anu ngahasilkeun pangaruh positip dina profil lipid awak.

Salaku tambahan, salaku hiji Panilitian diterbitkeun dina International Journal of Molecular Élmu, aranjeunna ngajaga ngalawan pamekaran patologis kardiovaskular.

Nyayogikeun énergi

Émut yén roti mangrupikeun produk karbohidrat anu luhur. Nutrisi ieu mangrupikeun substrat énergi pikeun ngalakukeun kagiatan intensitas atanapi kakuatan anu luhur.

Aranjeunna bahkan tiasa ngabantosan pamulihan saatos latihan, sabab konsumsiana parantos kabuktosan ngabantosan résistésis glikogén otot sareng ati saatos latihan parantos réngsé.

Anjeun panginten ogé resep: Diét pikeun atlit diabetik

Resep roti wijén

Roti wijen mangrupikeun pilihan anu bergizi pikeun ningkatkeun kualitas diét anjeun. Numutkeun data anu diterbitkeun dina Farmakognosy Ulasan, éta mangrupikeun sumber protéin, vitamin B1, sareng serat diet. Éta ogé nyayogikeun mineral sapertos fosfor, beusi, magnesium, kalsium sareng séng. Pilarian terang kumaha ngadamel resep di bumi.

bahan

  • 180 mililiter cai haneut.
  • 12 gram ragi seger pikeun roti.
  • 350 gram tipung roti.
  • 40 mililiter minyak zaitun tambahan.
  • Uyah.
  • Sikina wijén.

Léngkah-léngkah

  • Léngkah munggaran nyaéta éncér ragi dina 100 mililiter cai haneut, dugi ka ampir leyur.
  • Teras campur tipung dina mangkok (langkung gampang pikeun disaring heula), sesa cai, ragi anu éncér, minyak sareng hiji atanapi dua sendok uyah. Campuranna bakal diulinkeun dugi hasil elastis, homogén sareng lemes diala.
  • Saatos sakitar 10 atanapi 15 menit pergaulan, disarankeun pikeun nutupan mangkok ku kaén, sareng tetep wadahna dina tempat anu poék sareng haneut pikeun ngamajukeun fermentasi. Sakuduna tetep dina kaayaan ieu sahenteuna 1 jam, sanaos kamungkinan pikeun ngantepkeun deui langkung lami pikeun ngembangkeun.
  • Sakali adonan parantos istirahat, roti diadu deui dina permukaan anu rata, anu tipung na sateuacanna ditambihan. Waktosna kanggo masihan bentuk roti lonjong.
  • Ayeuna adonan parantos siap lebet dina oven, tapi mimiti anjeun kedah ngalakukeun anu penting. Roti diteundeun dina loyang, sareng ditutupan deui ku kaén, kanggo ngantep beristirahat sajam deui di tempat anu haneut.
  • Nalika waktosna parantos kalangkung, permukaan adonan dicét ku cai, sareng wijén ditaburan di luhur.
  • Tempatkeun roti dina oven salami 30 menit dina 200 ° C. Kadé éta parantos dipanaskeun.
  • Saatos waktos ieu, roti kedah ngagaduhan warna anu optimal sareng hipu pedalaman Éta bakal siap didahar.
Sanaos siki wijén anu séhat, penting pisan pikeun moderat konsumsi roti ieu. Supados henteu ngaleuwihan tingkat karbohidrat anu disarankeun.

Ngadamel roti siki wijen

Sakumaha parantos anjeun tingali, henteu hésé pisan pikeun Panggang roti kalayan siki wijén. Tangtosna, ieu peryogi cekap waktos, sabab adonan kedah istirahat dua kali.

Penting pikeun ngalakukeun prosés ieu lalaunan, sabab rurusuhan tiasa négatip mangaruhan hasil akhir. Peryogi diperhatoskeun yén langkung diadu, langkung saé lembut tina tuangeun.

Émut yén nalika roti tiasa dilebetkeun salaku bagian tina diet anu séhat, éta sanés kadaharan anu pangsaéna, kusabab ngandung karbohidrat. The tipung salawasna ngagaduhan tingkat luhur Perbaikan, anu mangaruhan kana gula getih.

Idéalna nyaéta tuang roti sepanjang waktos, sareng sateuacan atanapi saatos latihan. Ku cara kieu, sadaya nilai gizi na dianggo.

Ieu panginten anu dipikaresep ku anjeun ...

Tulisan ieu mimiti muncul dina https://amelioretasante.com/delicieuse-recette-de-pain-au-sesame-maison/

Ninggalkeun comment hiji