Studi terobosan nunjukkeun mungkin moal mungkin pikeun ngabalikeun sepuh

0 21

Harepan hirup parantos ningkat sacara dramatis dina sababaraha ratus taun ka pengker, sabab manusa parantos ningkat kaayaan hirup sareng pangobatan médis. Nanging, hirup anu langkung lami sanés endgame, sabab seueur proyek panilitian anu ningali pikeun nyegah atanapi bahkan ngabalikeun prosés sepuh.

Sababaraha panaliti panginten parantos terang kumaha ngabalikeun sepuh dina uteuk. Anu sanés panginten aranjeunna parantos mendakan konci genetik diperyogikeun pikeun ngabalikeun sepuh. Tapi panilitian anyar nunjukkeun yén manusa, sapertos seueur spésiés anu sanés, bakal ditumpes umur. Prosésna tiasa teu kaampeuh sareng kamampuan urang pikeun ngalambatkeun sepuh panginten tiasa diwatesan, numutkeun panilitian terobosan.

Deal Top Poé Ieu Kaméra gélo anu ngamungkinkeun smartphone anjeun ningali dimana waé aya dina $ 29 - harga panghandapna Amazon kantos! Daptar Harga:$36.99 harga:$28.85 Anjeun salamet:$ 8.14 (22%) Mésér ayeuna Sayogi ti Amazon, BGR tiasa nampi komisi Sayogi ti Amazon BGR tiasa nampi komisi

dimuat dina alam, panilitian anyar sigana nunjukkeun yén kalanggengan sareng nonoman abadi tiasa ngan ukur mitos. Konstrain biologis bisa ngajantenkeun teu mungkin pikeun ngalambatkeun laju umur urang, numutkeun papanggihan énggal.

Panaliti ti 14 nagara, kalebet élmuwan ti Universitas Oxford, nguji hipotésis "tingkat penuaan anu teu lami". Téori nyatakeun yén hiji spésiés gaduh tingkat tetep sepuh ti saprak déwasa, sareng panilitianana sigana mastikeun.

"Papanggihan kami ngadukung téori yén, tibatan ngalambatkeun maot, langkung seueur jalma hirup langkung lami kusabab panurunan dina maotna dina umur ngora," José Manuel Aburto ngawartoskeun nu Guardian. Pusat Leverhulme Oxford pikeun élmuwan Demografi Élmu dianalisis data kalahiran sareng maot khusus pikeun umur sareng buana.

"Kami ngabandingkeun data kalahiran sareng maot ti manusa sareng primata sanés manusa sareng mendakan pola kematian umum ieu sami dina sadayana," saur anjeunna. "Ieu nunjukkeun yén biologis, tinimbang faktor lingkungan, tungtungna ngadalikeun umur panjang."

"Statistik dikonfirmasi, individu hirup langkung lami kusabab kaayaan kaséhatan sareng kahirupan ningkat, anu nyababkeun ningkat umur panjang di saluruh penduduk," panaliti nambihan. "Nanging, kanaékan tingkat kematian anu lungkawing, sabab mangtaun-taun ngalangkungan umur, jelas katingali dina sadaya spésiés."

Panaliti ngabandingkeun bédana kematian "duanana dina sareng antara spésiés," sareng Aburto nyarios yén aranjeunna ngagaduhan aksés kana "kumpulan data anu luar biasa."

Datétét nunjukkeun pola anu sami nalika ngeunaan ka maotna. Aya résiko tinggi maot nalika murangkalih anu nyirorot gancang dina déwasa sareng umur rumaja. Saatos éta, résiko tetep handap dugi dini déwasa sareng naék teras-terasan dina yuswa.

"Beuki seueur jalma anu hirup langkung lami ayeuna. Nanging, jalan lintasan nuju maot dina sepuh henteu acan robih, "saur Aburto nu Guardian. "Panilitian ieu nunjukkeun yén biologi épolusioner nguatkeun sagala rupa sareng, dugi ka ayeuna, kamajuan médis teu sanggup ngéléhkeun kendala biologis ieu."

Sedengkeun kacindekan ulikanna panginten matak ngaregepkeun, aya industri anu miliaran dolar ningali cara-cara pikeun ngalaunan sepuh. Panilitian sigana bakal neraskeun sanaos kasimpulan ieu. Ngalambatkeun sepuh di daérah konci panginten janten konci pikeun ningkatkeun kaséhatan masarakat umum, sanaos ngabalikkeun prosés sepuh moal kahontal.

Deal Top Poé Ieu Spéker Bluetooth portabel terlaris Amazon # 1 turun ka harga panghandapna tina 2021! Daptar Harga:$34.99 harga:$22.09 Anjeun salamet:$ 12.90 (37%) Mésér ayeuna Sayogi ti Amazon, BGR tiasa nampi komisi Sayogi ti Amazon BGR tiasa nampi komisi

Tulisan ieu mimiti muncul (dina basa Inggris) dina https://bgr.com/sains/aging-reversal-impossible-new-oxford-study/

Ninggalkeun comment hiji