Kamerun: nu deficit anggaran ngalegaan nepi ka 662 miliar FCFA nepi ka Séptémber 2018



(Investasi dina Kamerun) - palaksanaan APBD of Kamerun dikaluarkeun ku Departemen Keuangan (Minfi), nunjukkeun yén nu salapan bulan munggaran dina taun 2018, reflecting sharing jeung hibah mobilized na expenses dieksekusi, baki dasar ieu lokasina -318,4 miliar FCFA. Kasaimbangan primér non-minyak, Samentara éta, nangtung di 662 miliar FCFA.

deficit anggaran ieu jadi goréng silih musuhan kusabab di tungtung Juni 2018, ieu 601,2 miliar FCFA. Kasaimbangan primér ngadeg ulubiung kana -190,5 miliar FCFA. Kasaimbangan primér non-minyak, anjeunna ngadeg di -410,7 miliar FCFA.

Salaku dina kuartal kahiji 2018 nu Minfi nunjukkeun yén dina urutan pikeun mastikeun palaksanaan ditangtoskeun tina APBN jeung gol di taun sahandapeun review, dina situasi ekonomi, sosial jeung budgetary kawilang hésé setting nerapkeun ukuran dicokot saprak awal babak kadua lanjutan.

Ukuran dicokot ku pamaréntah pikeun ngurangan deficit anggaran kaasup enhancement tina mobilisasi sharing non-minyak, régulasi fiskal tighter tur ngawaskeun hadé tina efektivitas belanja umum.

SA

Maca deui IEUH